Šport > Nogomet
370 ogledov

"Ena tekma lahko spremeni vse, selektorja podpiramo."

tomaž kavčič Print Screen
Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek v Stožicah ob 20.45 igrala četrto tekmo v Ligi narodov. Tokrat bo njen tekmec dobro poznani Ciper, ki je izbrance Tomaža Kavčiča na prvi medsebojni tekmi v tem tekmovanju doma premagal z 2:1. Po treh porazih v ligi narodov Slovenci v Ljubljani nujno potrebujejo zmago.

"Želja je, da tekmo odigramo dobro in zmagamo," je v uvodu novinarske konference na Brdu pri Kranju pred zadnjim treningom dejal Tomaž Kavčič, ki dodaja, da veliko sprememb v ekipi ne bo. "To sem se naučil. Da ne smem preveč menjavati."

tomaž kavčič liga narodov Slovenija - Bolgarija Selektor Šport Kavčič: "Jaz sem glede svoje službe miren"

Kako bodo igrali, bo odvisno tudi od tega, v kakšnem stanju bo Josip Iličić. Kaj pa narediti drugače kot ob porazu na Cipru, pa pravi: "Moramo igrati bolj strnjeno, tam smo igrali preveč razvlečeno, preveč prostora smo pustili, tega jutri ne smemo dovoliti. Igramo doma," pravi Kavčič in ponavlja, da je največja težava pri padcu koncentracije, delajo pa tudi na tem, kako čim več žog spraviti do napadalcev.

Slovenija je v ligi C in skupini 3 še edina brez točke. Vodi Bolgarija z devetimi točkami, Norveška je druga s šestimi, Ciper pa tretji s tremi "slovenskimi" točkami. Izbrana vrsta in selektor sta posledično na udaru kritik. Zmaga je tako nujna tako rezultatsko, v nasprotnem primeru bi bil velik projekt že obstanek v tem rangu tekmovanja, kot tudi za popravljanje vtisa.

Andraž Šporar Pokazati več j... Šport "V slačilnici je bila tišina"

Kavčič tudi tokrat ne bo mogel računati na številne igralce, ki so manjkali že proti Norveški (Jan Oblak, Jasmin Kurtić, Kevin Kampl, Benjamin Verbič, Aljaž Struna, Tim Matavž), po novem pa niti na Luko Krajnca, ki še ne more igrati po silovitem trku z Norvežanom Markusom Henriksenom, posledica česar je bila razbita arkada in lažji pretres možganov. Ob tem sta rahlo poškodovana tudi Jaka Bijol in Leo Štulac.

Tako bo ekipa znova precej pomlajena oziroma neizkušena. Kot pravi Josip Iličić, ki bi lahko tekmo proti Cipru odigral tudi v vlogi drugega napadalca, je ključno, da so predvsem bolj samozavestni.

josip iličić tiskovna konferenca slovenija reprezentanca | Avtor: Katarina Ponjavić Katarina Ponjavić

"Ponavljamo ene in iste napake in to moramo popraviti. Ekipe pa so tudi bolj samozavestne kot mi, kar je normalno, ko toliko časa ne zmagaš. Samozavest je največja stvar, ki jo moramo popraviti. Tudi zato je jutrišnja tekma zelo dobrodošla. Ena tekma lahko spremeni vse. Moramo pa stopnjevati formo, biti pravi za marec, takrat se bo vse videlo," pravi Iličić, ki poziva tudi k večji sproščenosti soigralcev in poudarja, da so kakovostnejši od Cipra.

slovenska nogometna reprezentanca Reprezentanca Šport "Iličić je pokazal svoj karakter"

"Generacija se je menjala, zdaj je vse skupaj težje, ampak zavedamo se, zakaj se pripravljamo in kaj je naš cilj. Prihaja tekma, ki jo moramo dobiti, tako se bomo tudi obnašali. Verjamem v soigralce in štab, da nam bo uspelo," dodaja Iličić, o govoricah o menjavi selektorja pa meni: "Selektorja podpiramo. Na žalost je selektor vedno tisti, ki nastrada, ampak mi na igrišču moramo s samozavestjo narediti tisto, kar je treba. So pa zdaj drugi fantje, druge navade, treba je popraviti miselnost."

slovenska nogometna reprezentanca dres Josip Iličić Kritičen do kolegov Šport Iličić udaril po mizi: "Če bo tako, nima smisla, da sploh prihajamo"

Slovenija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 61., Ciper pa 86. Doslej sta se ta dva tekmeca merila devetkrat, od tega ima Slovenija pet zmag, dva neodločena izida in dva poraza.

Torkovo tekmo v Stožicah bodo sodili Danci Mads-Kristoffer Kristoffersen, Dennis W. Rasmussen in Lars Hummelgaard.

Komentarjev 1
  • izy 18:40 15.oktober 2018.

    Lahko ima na voljo še 10 tekem, ampak igra ni gledljiva , kaj vam tu ni jasno. Koncept je potrebno čisto spremeniti.

Sorodne novice