Šport > Nogomet
1826 ogledov

Klopp udaril po Čeferinovem najnovejšem tekmovanju

Jürgen Klopp EPA Jürgen Klopp.
Nemški strateg na klopi Liverpoola Jürgen Klopp je oster kritik novoustanovljene Lige narodov.

Pred kratkim ustanovljena Liga narodov, najnovejši Uefin eksperiment, se je zaenkrat izkazala kot zadetek v polno za mnoge reprezentance, ki se tako merijo s sebi enakimi nasprotniki, kot za navijače, ki si v najmočnejših skupinah zelo pogosto lahko ogledajo prave nogometne derbije med najboljšimi evropskimi reprezentancami.

Toda Liga narodov ima tudi svoje kritike. Strateg Liverpoola Jürgen Klopp je zaenkrat najglasnejši med njimi, saj naj ne bi imeli reprezentantje dovolj časa za počitek med klubskimi in reprezentančnimi obveznostmi.

"Si želite opere vsak večer, ali enkrat na vsaka dva meseca?" je s slikovitim uvodom svoje mišljenje o Ligi narodov podal Klopp.

"Rad imam velika tekmovanja, toda v določenem trenutku je potrebno postaviti meje. Liga narodov je kot ideja dober projekt, toda za nek drug šport, ne nogomet. Tu ni prostora za kaj takega," je podal svoje mnenje nemški trener.

"Ne želite si gledati dvoboja Anthonyja Joshue vsak večer. To je nemogoče. V drugih športih obstaja pavza, pri ameriškem športu je res dolga, v košarki je Poletna liga... V nogometu si vsi želijo velika tekmovanja, kjer se lahko izpade iz Lige, ali uvrsti v višji rang, da se igra za nekaj. Tudi jaz imam rad tekmovalnost, toda nekdo mora razmišljati o igralcih, kako to vpliva na njihov ritem," je povedal Nemec, ki je mnenja, da bo njegova kritika naletela na gluha ušesa: "To kar govorim, kot da bi razlagal kavomatu. Nikogar ne interesira."

Komentarjev 3
  • Snežinko 11:35 20.oktober 2018.

    Ubogi revčki nimajo časa za počitek? Nagnal bi jih v tovarno za tekoči trak delat, pa bi potem jamral, kako "nimajo časa za počitek" pri 700 evrih MESEČNO, ne na uro...

Sorodne novice