Šport > Nogomet
349 ogledov

Po težavah s srcem lahko svetovni podprvak znova zaigra

Ivan Strinić
Dobra novica za hrvaškega reprezentanta.

Ivan Strinić, član hrvaške nogometne reprezentance, ki je poleti zaigrala v finalu mundiala v Rusiji, je po avgustovskem preplahu zaradi težav s srcem zdaj dobil zeleno luč zdravnikov, so potrdili v njegovem klubu Milanu.

Strinić, ki je 15. julija odigral finale svetovnega prvenstva v Rusiji, je moral konec avgusta prenehati igrati nogomet, saj so zdravniki pri njem odkrili resne težave s srcem. Strinić se je julija pridružil italijanskemu prvoligašu Milanu kot prost igralec, na rutinskem klubskem zdravniškem pregledu pa so odkrili, da ima 31-letni nogometaš težave s srcem.

Nekdanji nogometaš Sampdorie in Napolija je z rdeče-črnimi podpisal triletno pogodbo, a za zdaj za Milan še ni zaigral, saj je bil na prisilnem počitku.

Liga narodov, Hrvaška, Španija Liga narodov Šport Nora tekma v Zagrebu

"Med rutinskim zdravniškim pregledom, ki ga v Italiji opravijo vsi profesionalni športniki, smo odkrili, da ima Strinić hipertrofijo srčne mišice, zato bodo potrebne nadaljnje preiskave, sprva pa ga čaka počitek," so avgusta zapisali pri Milanu na klubski spletni strani, zdaj pa so sporočili, da je nogometaš dobil zeleno luč zdravnikov po uspešno opravljenih testih v Padovi ta teden.

Strinić, ki je za Hrvaško zbral 49 nastopov, bo spet začel trenirati v ponedeljek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.