Šport > Nogomet
330 ogledov

Iličić spregovoril o Kamplu: "Kdor hoče igrati, je dobrodošel"

Josip Iličić
Slovenska nogometna reprezentanca se je zbrala na Brdu pri Kranju, kjer začenja priprave na zadnji tekmi lige narodov proti Norveški in Bolgariji.

Začasni selektor Igor Benedejčič je naknadno moral vpoklicati Andraža Struno, saj je udeležbo zaradi poškodbe kolena odpovedal Rene Krhin. Njegovi izbranci poudarjajo, da sta zmagi nujni.

Že pred tem je bilo jasno, da ne bo Jana Oblaka in tudi Kevina Kampla, ki je končal reprezentančno pot. V slovenskem taboru vzrokov za takšno odločitev ne poznajo oziroma nočejo o njej govoriti, dodajajo pa, da bi seveda igralec njegove kakovosti še kako dobro prišel slovenski vrsti.

Kevin Kampl Slovenija Težave Benedejčiča Šport Kevin Kampl nič več za Slovenijo

"To je odločitev posameznika. Jaz nisem ta, ki bi lahko govoril o njem. On sam ve, zakaj se je tako odločil. Igralci smo to sprejeli. Kdor hoče igrati za reprezentanco, je dobrodošel, kdor noče pa ... Bo prišel nekdo drugi," je na temo Kampl povedal izkušeni Josip Iličić, ki zaradi kartonov ne bo smel igrati na petkovi tekmi proti Norveški.

Igor Benedejčič | Avtor: Profimedia Profimedia
Zaradi poškodbe bržčas ne bo mogel pomagati niti kapetan Bojan Jokić, kljub temu pa cilji ostajajo isti. Torej dve zmagi, ki bi lahko pomenili obstanek v ligi C. "Zavedamo se, da bo težko. Proti obema ekipama smo že izgubili. Kot pa sem že večkrat povedal, moramo pokazati večjo borbenost, požrtvovalnost, sploh pa te napake, ki smo jih delali, je treba popraviti. Ker mislim, da smo izgubljali predvsem zaradi naših napak. Če to odpraviš, potem se lahko nadejaš pozitivnega rezultata," pravi Iličić.

Ta meni, da sprememba na selektorskem mestu - Bendejčič je nasledil Tomaža Kavčiča - ne bi smela pomeniti posebnih sprememb in da so v veliki meri za dosedanje izide odgovorni igralci sami. "Mislim, da na koncu koncev smo igralci odgovorni za rezultate. Na žalost pa je selektor ta, ki mora oditi, saj je težko zamenjati toliko igralcev. Vemo, da v Sloveniji ni veliko igralcev na tej ravni, ampak prihajajo novi, mladi, željni dokazovanja. Zavedati pa se morajo, zakaj so tu, kakšni so cilji. V ekipo verjamem, če ne bi, ne bi prihajal sem," je še povedal Iličić, ki je sicer v zelo dobri formi, kar dokazuje z igrami v Atalanti, ne nazadnje je v nedeljo dvakrat podal pri visoki zmagi (4:1) ekipe iz Bergama nad milanskim Interjem.

Jan Oblak Brez ovinkarjenja Šport "V glavah bomo vedno smučarji"

Tudi zato meni, da je v enem boljših obdobij kariere. "Če bi s to miselnostjo na vse skupaj gledal par let nazaj, bi bilo še bolje, ampak nazaj ne gledam, treba pa je tako nadaljevati," pravi "Jojo", ki je tudi postal eden vodij v ekipi, je pozitiven, združevalen. Zakaj takšna sprememba v primerjavi s preteklostjo?

"Z leti se vse naučiš, pride družina, ne razmišljaš več toliko o bedarijah, niti o nogometu, bolj si sproščen, razmišljaš o tem, kako se boš družil z otrokom, z ženo ...," je pojasnil Iličić in se ozrl na svoje začetke, ko je tudi že igral pod Benedejčičevim vodstvom.

"Pri Benedejčiču sem redno igral pri Interblocku. Seveda so bili tudi manjši konflikti, kar je pri meni normalno, ampak sva bila vedno v dobrih odnosih," je zaključil Iličić. Njegovo kreativnost v igri bo moral v petek nase prevzeti nekdo drug. Bržčas bo to Miha Zajc, ki je prav tako konec tedna blestel in tudi dosegel gol za Empoli. Zdaj pa ga čaka popravljanje vtisa v izbrani vrsti.

"Pripeljali smo se v tak položaj, ki si ga ni nihče želel. Toda treba se je pobrati in obe tekmi zmagati," je odločen vezist in se ozrl na petkove tekmece Norvežane, ki so skupaj z Bolgari z devetimi točkami prvi v skupini 3, prvo tekmo proti Sloveniji, ki je z eno osvojeno točko zadnja, v Oslu pa so dobili z 1:0. "Norvežani so dobra ekipa, fizično zelo dobra. Moramo biti bolj agresivni, bolj nevarni v napadu, potem bo tudi lažje v obrambi," še pravi Zajc.

Tekma z Norveško bo v petek ob 20.45 v Stožicah, zadnji obračun v ligi narodov pa bo v ponedeljek v Sofiji proti Bolgariji, prav tako ob 20.45.

Komentarjev 1
  • vladek 16:36 12.november 2018.

    Tisti kateri NOČEJO igrat za Slovenijo,ih je lahko sram in jaz bi ih fejst kaznoval

Sorodne novice