Šport > Nogomet
1233 ogledov

"Slovenski selektor dobil nogo, ker je kritiziral Oblaka"

Jan Oblak
Številni svetovni mediji na čelu z slovitimi madridskim časnikom so prepričani, da je za usodo Tomaža Kavčiča odgovoren Jan Oblak.

Nogometni strateg Tomaž Kavčič, ki je na selektorskem stolčku nasledil Srečka Katanca, se je po seriji slabih rezultatov v novonastali ligi narodov moral posloviti s položaja.

Radenko Mijatović NZS Šport Kek še neopredeljen, nekdanji reprezentant začasni slovenski selektor?

Bolj kot porazi in slabe predstave na zelenici je v slovenskih medijih odmevala Kavčičeva nezmožnost dogovora s prvim zvezdnikom reprezentance Janom Oblakom.

Uradno je vratar Atlética reprezentančne akcije izpuščal zaradi poškodbe, čeprav je istočasno še vedno igral za klub.

Robert Prosinečki Prosinečki Šport "Slovencem se kolca po Prosinečkem"

Kavčiču so po remiju s Ciprom popustili živci. "Koga naj jaz prosim? To je reprezentanca! Koga naj prosim, a se hodi sem zaradi mene? Pri tem nisem jaz težava. Reprezentanca pa ga rabi. Vrata so mu vedno odprta. Se pa jaz rad pogovorim iz oči v oči. Nič čez Jana Oblaka, poznam ga dolgo. Je pa to moj osebni poraz, tako jaz čutim, čeprav ni moja krivda," je povedal nekdanji selektor.

radenko mijatović predsednik nzs "Tak je dogovor" Šport Predsednik povedal resnico o Oblaku

Številni svetovni mediji so prepričani, da je Kavčič s temi besedami storil karierni samomor. "Slovenski selektor dobil nogo, potem ko je kritiziral Jana Oblaka," je svoj prispevek naslovil madridski časnik AS in v članku zapisal: "Obtožbe na Oblakov račun so pripeljale od tega, da je zveza odpustila selektorja."

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Podobnega mnenja so še številni drugi mediji. "Slovenija odpustila selektorja Kavčiča nekaj ur po tem, ko je okrivil Jana Oblaka," piše spletni portal Cgtn.com. "Kavčič odpuščen, potem ko je madridskega vratarja Jana Oblaka označil za lažnivca," pa so zapisali novinarji britanskega The Suna. "Slovenija odpustila selektorja Kavčiča, ker je kritiziral Jana Oblaka," še piše Tribalfotball.com.

Nogometna zveza Slovenije (NZS) navedbe o tem, da je Kavič z izjavami o Oblaku prestopil mejo, odločno zavrača. "Nikoli ne bo noben igralec razlog, da se menja selektorja," je poudaril predsednik Radenko Mijatović in dodal, da so Kavčiča odnesli rezultati: "Odločitev je posledica predvsem slabih nastopov in slabih rezultatov v ligi narodov." 

 | Avtor: Print Screen Print Screen
 | Avtor: Print Screen Print Screen
 | Avtor: Print Screen Print Screen
 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.