Šport > Nogomet
678 ogledov

"Slovencem se kolca po Prosinečkem"

Robert Prosinečki Robert Prosinečki je bil eden izmed možnih naslednikov Srečka Katanca.
Tudi na Hrvaškem pozorni na predstave slovenske reprezentance.

"Slovenija se je pošteno osramotila v ligi narodov. Po štirih odigranih tekmah v diviziji C je vpisala ker tri poraze in en remi ter je zadnja v skupini za Norveško, Bolgarijo in Ciprom. Slabe rezultate je plačal Tomaž Kavčič, ki je bil odpuščen," so zapisali pri Indexu in dodali, da je Slovencem žal, ker minulega decembra na mestu selektorja niso ustoličili nekdanjega uspešnega hrvaškega reprezentanta Roberta Prosinečkega, ki si je nekaj časa nogometni kruh služil tudi z igranjem za Olimpijo.

Slovenija - Ciper Nekdanji selektor: Šport "Brez pravih sprememb smo že dve leti, temu so primerni rezultati"

Prosinečki je bil resen kandidat za prevzem slovenske izbrane vrste, nato pa sedel na klop reprezentance Bosne in Hercegovine ter slednjo popeljal do treh zmag na prav toliko dvobojih in prepričljivega prvega mesta v skupini z Avstrijo in Severno Irsko. "Škoda je, da Slovenija nima boljših rezultatov. Privoščil bi ji," je pred dnevi EkipiSN dejal Prosinečki.

radenko mijatović predsednik nzs "Tak je dogovor" Šport Predsednik povedal resnico o Oblaku

Hrvatje so zdaj povzeli ta pogovor. "Kaj naj vam zdaj rečem? Naj vam zdaj, ko sem selektor Bosne in Hercegovine, zatrjujem, da sem hotel biti selektor Slovenije? "Ne, ne. Kar je bilo, je bilo in ta zgodba je zaključena," je dejal Prosinečki in dodal: "Večkrat sem že povedal, da sem bil v stikih z Nogometno zvezo Slovenije in da sem se pogovarjal s predsednikom zveze, a potem se nismo dogovorili za sodelovanje. Odločili so se tako, kot so se. Pogrevanje vsega skupaj zdaj nima nobenega smisla."

Tomaž Kavčič Robert Englaro Prekinitev pogodbe Šport Kavčič ni več selektor
Komentarjev 1
  • asmas1965 13:22 19.oktober 2018.

    MA KAKŠEN PROSINEČKI!!!!!!!!!!!!!!!! Našega strokovnjaka Matjaža Keka so nekateri želeli postaviti za selektorja hrvatov in PRAV PROSINEČKI je jasno in glasno povedal da selektor hrvatov NE SME BITI TUJEC.Tukaj ni kaj dodati.Konec zgodbe s Prosinečkim.