Šport > Nogomet
2455 ogledov

Predsednik povedal resnico o Oblaku

radenko mijatović predsednik nzs
Predsednik NZS je na novinarski konferenci potrdil, da sta zveza in selektor Tomaž Kavčič prekinila sodelovanje.

"Ob 11.30 sem se sestal z dosedanjim selektorjem in ga obvestil o prekinitvi sodelovanja na mestu selektorja članske reprezentance. Odločitev je posledica predvsem slabih nastopov in slabih rezultatov v ligi narodov. Tomažu Kavčiču in strokovni ekipi bi se zahvalil za korektnost, predanost in vložen trud," je uvodoma pojasnil Radenko Mijatović in poudaril, da to ni bila posledica pritiska javnosti. "Če bi bilo tako, bi ga odpustili že prej."

Tomaž Kavčič Robert Englaro Prekinitev pogodbe Šport Kavčič ni več selektor

Kot je povedal, je Kavčič korektno in z razumevanjem sprejel odločitev o prekinitvi sodelovanja, ta se sicer veže tudi na njegove pomočnike in tudi Milivoja Novakovića, s katerim se bodo še naprej pogovarjali o nadaljnji vlogi. "Tomaž se zaveda, da so bili rezultati slabi, da izkupiček in igra nista bila na želeni ravni. Videl je sicer perspektivo za naprej, ampak je z razumevanjem sprejel to odločitev."

Dodal je, da bodo novega selektorja poskusili dobiti v čim krajšem času, da pa zaenkrat o konkretnih imenih ne more govoriti. "Večkrat sem povedal, da dokler je selektor aktualen in opravlja svoje delo, ne bom govoril z drugimi kandidati. Tako tudi zdaj nisem. Šele odslej si bomo vzeli čas, da v miru poiščemo ustreznega kandidata," pravi predsednik, ki je dodal, da so se s favoritom javnosti za Kavčičevega naslednika Matjažem Kekom že prej pogovarjali in da se bodo verjetno tudi tokrat, če bo možnost za to.

O možnosti tujega strokovnjaka na selektorskem mestu pa je dejal: "Danes ne morem dati konkretnega odgovora. Že prej smo razmišljali o tujcu, ampak moramo preučiti vse, ki bodo na voljo in bodo imeli takšne lastnosti, ki jih želimo ter da so dosegljivi za naše finančne zmožnosti. Ne izključujemo tujca, v tem trenutku pa ni konkretne ideje."

Slovenija - Ciper Nekdanji selektor: Šport "Brez pravih sprememb smo že dve leti, temu so primerni rezultati"

Glede rokov, kdaj bo znan nov selektor, še ni želel konkretno odgovoriti. "Če bi imeli srečno roko in bi bil nabor kandidatov dober, potem bi si želeli čim prej imenovati novega selektorja. Realno pa je pričakovati, da te možnosti ne bo. Če želimo izbrati res dobrega, samozavestnega in z zmagovalno miselnostjo, potem si bomo vzeli čas. Če pa bomo takega dobili prej, pa toliko bolje. V nasprotnem primeru bomo zadnji dve tekmi igrali pod vodstvom obstoječih kadrov."

Brez Oblaka proti Norveški in Bolgariji

Kot je pojasnil Mijatović, odločitev o Kavčičevem slovesu ni imela prav ničesar z Janom Oblakom, ki pod Kavčičem sploh ni zaigral, uradno zaradi poškodbe. "Nikoli ne bo noben igralec razlog, da se menja selektorja. Tudi Jan tega ni zahteval." Kot je dejal, Oblaka ne bo tudi na naslednjih dveh tekmah lige narodov novembra doma proti Norveški in v gosteh proti Bolgariji. "S klubom in Janom smo se tako dogovorili. Naj pozdravi poškodbo. Pogovorili pa se bomo z njim še za kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020."

Kot je pojasnil predsednik, je Oblaka zmotil predvsem način izbire kapetana, da pa vrnitve v izbrano vrsto nikakor ne pogojuje s tem, da bi dobil kapetanski trak. Tudi sicer je dejal, da se mu ne zdi, da je bilo v tem obdobju prisotno pogojevanje igralcev glede samega igranja za člansko vrsto.

Dodal pa je, da Slovenija ima dobre igralce in si zveza ter javnost posledično želita boljše rezultate, kot so jih dosegali s Kavčičem.

Komentarjev 1
  • Marcel Pravnik 19:02 17.oktober 2018.

    Resna analiza bi pokazala, da je slovenski nogomet pot navzdol začel z nastopon aktualnega predsednika NZS, torej bi moral odstopiti Mijatovič. Sicer pa a je to kar imamo še slovenski nogomet. Slovenski nogomet je se samo v vaški ligi, vse ...prikaži več drugo pa so na žalist balkanska posla. Tak mislim da bi moral spokati Radenko