Šport > Nogomet
1689 ogledov

Kek še neopredeljen, nekdanji reprezentant začasni slovenski selektor?

Radenko Mijatović
Dva dneva po prekinitvi sodelovanja s Tomažem Kavčičem, ki se je moral z mesta selektorja slovenske izbrane vrste posloviti zaradi slabih rezultatov v Ligi narodov, še ni znan naslednik, ki bo zapolnil vrzel na slovenski klopi. Dnevnik v današnji izdaji ugiba, da naj bi začasno Slovenijo vodil Primož Gliha, vodja mlade reprezentance.

Predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović si bo vzel čas za izbiro kandidata, "res dobrega, samozavestnega in z zmagovalno miselnostjo". To možnost je omenil na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju, ko je javnosti dan po tekmi s Ciprom (1:1) sporočil, da Tomaž Kavčič ni več selektor. Slovenska reprezentanca bi lahko zadnji dve novembrski tekmi v Ligi narodov igrala pod vodstvom obstoječih kadrov.

Tomaž Kavčič Robert Englaro Prekinitev pogodbe Šport Kavčič ni več selektor

Dnevnik v petkovi tiskani izdaji domneva, da bo morda tekmi doma proti Norveški in v gosteh proti Bolgariji "začasno vodil ravno Primož Gliha, saj je med najbolj izpostavljenimi hišnimi trenerji v nogometni zvezi".

Gliha je imel ob prevzemu mlade reprezentance pred štirimi leti podporo Aleksandra Čeferina, nekdanjega predsednika slovenske zveze, zdajšnjega predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa), opozarja Dnevnik in navaja, da je Glihi pogodba z nogometno zvezo potekla po torkovi kvalifikacijski tekmi s Francijo, ko je reprezentanca do 21 let prijetno presenetila z neodločenimi izidom 1:1.

Primož Gliha Kvalifikacije Šport Slovenci do gostujočega remija pri velesili

Utrip v javnosti glede izbora novega selektorja ne pušča veliko dvomov. Želja navijačev je vnovično ustoličenje Matjaža Keka, ki ga zelo ceni tudi zdajšnji predsednik slovenske zveze Mijatović. A Kek, tako piše Dnevnik, ne uživa polne podpore med vsemi funkcionarji v nogometni zvezi, ki ga je pod vodstvom Čeferina odstavila leta 2011.

Kek se o vprašanju vnovičnega prihoda na položaj slovenskega selektorja javno še ni želel opredeljevati, prav tako ni želel komentirati razmer v slovenski reprezentanci. Ko je deloval na slovenski klopi, je bil z 41 odstotki zmag najuspešnejši selektor v zgodovini. Reprezentanco je nazadnje popeljal na veliko tekmovanje in za las ostal brez nastopa v izločilnih bojih svetovnega prvenstva v Južni Afriki 2010. Šestega oktobra je končal svojo petinpolletno uspešno misijo pri hrvaškem prvoligašu Rijeki, s katero je bil hrvaški prvak, dvakratni pokalni in enkrat superpokalni prvak.

Slovenija - Ciper Nekdanji selektor: Šport "Brez pravih sprememb smo že dve leti, temu so primerni rezultati"

Trener Maribora Darko Milanič, ki se je v medijih omenjal kot "favorit številka 2", je že javno povedal, da ga vodenje slovenske reprezentance ne zanima. V medijih se omenjajo še nekatera imena, govora pa je tudi o možnosti prihoda tujega strokovnjaka.

Osmega selektorja slovenske reprezentance čaka zahtevno delo, saj je reprezentanca na poti v najnižji kakovostni razred Lige narodov, ligo D. Športni dnevnik Ekipa SN je v današnji izdaji izpostavil osem najbolj perečih zadev, ki čakajo novega šefa stroke na igrišču in zunaj njega.

Robert Prosinečki Prosinečki Šport "Slovencem se kolca po Prosinečkem"

Na prvem mestu, iz tega pa izhajajo tudi druga vprašanja, pa tako Dnevnik kot Ekipa postavljata status Jana Oblaka, zvezdniškega vratarja madridskega Atletica, ki se izogiba nastopanju za državo zaradi nesoglasij o nosilcu kapetanskega traku. Španski dnevnik Marca trdi, da je ravno Oblak razlog, da se je moral Kavčič predčasno posloviti z mesta slovenskega selektorja.

"Slovenski selektor odstavljen zaradi slabih izidov in ker je dvomil v Janova dejanja in besede," so Kavčičevo slovo pospremili pri Marci.

radenko mijatović | Avtor: Print Screen Print Screen

Predsednik zveze Mijatović je sicer na novinarski konferenci takšna razmišljanja zavrnil, češ da odločitev o Kavčičevem slovesu ni imela prav ničesar z Oblakom, ki pod Kavčičem ni zaigral, uradno zaradi poškodbe.

Oblaka je zmotil predvsem način izbire kapetana, da pa vrnitve v izbrano vrsto nikakor ne pogojuje s tem, da bi dobil kapetanski trak, je še pojasnil predsednik NZS. Oblaka ne bo tudi na naslednjih dveh novembrskih tekmah Lige narodov. "S klubom in Janom smo se tako dogovorili. Naj pozdravi poškodbo. Pogovorili pa se bomo z njim še za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020," je v sredo povedal Mijatović. Po pisanju Marce za zdaj Oblak ni seznanjen s temi navedbami.

radenko mijatović predsednik nzs "Tak je dogovor" Šport Predsednik povedal resnico o Oblaku

Po pisanju Sportala pa je imel Kavčič, če bi ostal na klopi, že pripravljeno rezervno rešitev. V primeru Oblakovega neigranja naj bi se iz reprezentančnega pokoja vrnil Samir Handanović, vratar milanskega Interja.

Komentarjev 1
  • Kolr 20:55 19.oktober 2018.

    Kaksen Gliha. Ista zgodba dalje. Sem ga gledal proti Bolgariji...bi moral zmagat ne pa .

Sorodne novice