Šport > Nogomet
3716 ogledov

Hrvatje v nekaj minutah od prvega mesta do izpada

liga narodov, Anglija Epa
Angleži v boj za lovoriko, Hrvatje v drugi razred evropskega nogometa.

Po portugalski nogometni reprezentanci se je na zaključni turnir lige narodov prebila še Anglija, ki je na odločilni tekmi skupine 4 v elitni ligi A na slovitem Wembleyju premagala Hrvaško z 2:1 (0:0). Za Anglijo sta gola dosegla Jesse Lingard (78. minuta) in Harry Kane (85.), za Hrvaško pa Andrej Kramarić (57.). V tej skupini je Anglija zbrala sedem, Španija šest, Hrvaška pa štiri točke.

Svetovni podprvaki bi si z zmago v gosteh priigrali uvrstitev na zaključni turnir najboljše četverica in večji del drugega polčasa je četi Zlatka Dalića dobro kazalo. A nato so gostitelji za preobrat potrebovali le sedem minut. V 78. minuti so Angleži izvedli avt in okroglo usnje vrgli v šestnajsterec Hrvaške, po podaljšani žogi pa je na drugi vratnici povsem sam ostal Kane. Ta je bil nekoliko presenečen in slabo zadel žogo, ki pa se je odkotalila proti sredini gola, kjer jo je z metra v mrežo poslal povsem neovirani Lingard.

Z rezultatom 1:1 bi prvo mesto v skupini osvojila Španija, druga bi bila Hrvaška, izpadla pa bi Anglija. A računico Špancev je po še eni prekinitvi uničil Kane. Domačini so izvedli prosti strel z leve strani, po nizki podaji v kazenski prostor pa je odlično reagiral napadalec Tottenhama in v padcu s prve zadel za končnih 2:1.

Angleži so se tako Hrvatom nekoliko maščevali za poraz v polfinalu svetovnega prvenstva.

Evropska nogometna zveza (Uefa) bo prireditelje zaključnih turnirjev v vseh štirih ligah tega tekmovanja obelodanila 3. decembra na zasedanju izvršnega komiteja v Dublinu. Sklepni turnir elitne lige A bo zagotovo gostila Portugalska. Kandidaturo za organizacijo sta poleg nje oddali še Italija in Poljska, a se obe izbrani vrsti nista prebili med najboljše štiri reprezentance. Portugalska je za mesti polfinalnih obračunov, ki bosta 5. in 6. junija prihodnje leto, prijavila Porto in Guimaraes, veliki finale in tekma za tretje mesto pa bosta na sporedu 9. junija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice