Šport > Nogomet
113 ogledov

V Sofiji še brez enega pomembnega igralca

Domen Črnigoj Domen Črnigoj na treningu Slovenije.
Slovenska nogometna reprezentanca je prispela v Sofijo, kjer jo v ponedeljek ob 20.45 po slovenskem času čaka zadnja tekma Lige narodov.

Glede na to, da so Slovenci že izpadli v Ligo D, pravega tekmovalnega naboja ne bo, si pa želijo tekmovanje končati z zmago. To bodo morali doseči brez Domna Črnigoja, ki ga zaradi zvina kolena ni v Bolgariji.

Italija : Portugalska Liga narodov Šport Derbi večera brez zmagovalca

Že v soboto sta iz reprezentance zaradi poškodb morala Andraž Šporar in Aljaž Ivačič, na novo pa je začasni selektor Igor Benedejčič poklical vratarja Gorice Grego Sorčana.

Glede na to, da Šporar ne bo mogel pomagati, bo v napadu priložnost bržčas dobil Robert Berić, ki je bil blizu zadetku na petkovi tekmi proti Norveški (1:1), a je bil za malenkost v prepovedanem položaju, tako da je ostal brez gola. Zdaj predvsem upa, da bo drugače kot na prvi medsebojni tekmi z Bolgarijo, ki je septembra zmagala v Stožicah, čeprav nikakor ni blestela. "Upam, da bo tokrat obratno, da bomo boljši in zmagali. To je zadnja tekma in zato si želimo zmagati, saj nočemo brez tega končati Lige narodov. Tako da bo za nas zelo pomembna tekma, čeprav ni pravega tekmovalnega naboja," meni Berić.

Zato pa bo tekmovalni naboj prisoten pri Bolgarih, ki se bodo na daljavo merili z Norvežani (ti bodo istočasno igrali na Cipru), oboji imajo na vrhu skupine namreč po deset točk in se borijo za prvo mesto ter napredovanje v Ligo B.

V slovensko vrsto, ki ima po petih tekmah v skupini 3 zgolj dve točki in ki so jo znova prizadele poškodbe in odpovedi nekaterih ključnih nogometašev, pa se po kazni vrača dobrodošla pomoč prvega "kreativca" slovenske vrste Josipa Iličića.

slovenska nogometna reprezentanca Liga narodov Šport Odpadajo kot suho listje
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice