Šport > Nogomet
10675 ogledov

"Kek gotovo hoče veliko denarja, od mene je dobil narejeno reprezentanco"

Branko Oblak je podal filozofsko oceno koprskega naslova prvaka. (Foto: Boštjan Žurnal24 main
Danes bo na klop Slovenije spet sedel Matjaž Kek. Nekateri so skeptični ob takšnem razvoju dogodkov.

Matjaž Kek bo danes začel svoj drugi mandat na klopi Slovenije. 57-letni Mariborčan bo tako spet sedel na čelo članske izbrane vrste, potem ko je z njo že preživel uspešno obdobje med letoma 2007 in 2011, ko je reprezentanco popeljal na zadnje veliko tekmovanje, SP 2010 v JAR.

brečko slovenska nogometna reprezentanca Intervju Šport "Vse se je zdelo kot v vesoljski ladji"

V svojem prvem mandatu je Kek nasledil Branka Oblaka, ta je Slovenijo vodil od leta 2004 do 2007. Prav Oblak je za EkipoSN podal nekaj zanimivih komentarjev ob skorajšnjem imenovanju Keka.

"Meni osebno je precej vseeno, kdo bo novi selektor. To odločitev prepuščam tistim, ki se za to čutijo najbolj poklicane in tudi najbolj pametne. Težko je voditi reprezentanco, za katero nekateri ne bi igrali, drugi bi, ko se jim to zazdi, tretji pa so navadno ravno takrat poškodovani," je dejal bivši igralec Olimpije, Hajduka, Bayerna in Schalkeja.

"Kek si je z dobrimi rezultati z Rijeko precej dvignil ceno, za ponoven sprejem mesta selektorja gotovo hoče veliko denarja, kot sem že enkrat povedal, pa se bo 'nasadil'. V primerjavi s takrat, ko je od mene dobil narejeno reprezentanco, jo bo zdaj moral narediti sam, tako da ga čaka precej bolj zahtevna naloga kot v prvem mandatu," je za EkipoSN povedal Oblak. 

matjaž kek Reprezentanca Šport Kek postavil zanimiv pogoj

Kek, ki je kot igralec na mestu branilca igral za Železničar, Maribor, Spittal in graški GAK, se je prvega trenerskega poslal lotil kmalu po koncu igralske kariere, ko je v Mariboru nasledil Bojana Prašnikarja. Klub je nato popeljal do dveh državnih in pokalnega naslova.

Na klubskem področju je bil nato še trener Al-Ittihada, od 2013 do letos pa je uspešno vodil Rijeko, s katero je osvojil naslov hrvaškega prvaka, dvakrat je bil pokalni prvak, enkrat pa superpokalni. Trikrat se je z njo uvrstil v Ligo Evropa, enkrat pa v končnico za preboj v Ligo prvakov.

aleksander čeferin Predsednik UEFE Šport Čeferin: "Z Ligo narodov zadovoljni vsi, razen Slovencev"
Komentarjev 13
  • christin 16:46 27.november 2018.

    Naredil bom 86 evrov na uro od doma. Bil sem šokiran, ko je moj sosed rekel, da je povprecje 95 dolarjev, vendar vidim, kako to pocne zdaj. Zdaj imam toliko svobode, ko sem sam lastnik. obišcite --------->>>>>>> www.WebJob33.Com

  • tomislav 15:35 27.november 2018.

    Pa daj, Oblak, preboli že enkrat tisto zamenjavo in nehaj cmevkat, ker s tistimi fanti dejansko nisi dosegel nič. Kar se trenerske kariere tiče, je Kek zate profesor, kar se pa igralske tiče, ti pa tudi Zahović, ni segel do kolen.

  • Avatar olor
    olor 14:43 27.november 2018.

    Po moje je pa to dodobra premišljena in dogovorjena poteza Keka. Tam zapusti Rijeko, ker ve da ne more ponoviti že enkrat doseženega. V Sloveniji ni napredka v reprezentanci in to mu prav pride. Pusti se malo prositi za prevzetje ...prikaži veče Slo reprezentance in nato le kao popusti in si nadruka do plafona plačilo. No v redu, sedaj pa da vidimo kako je sposoben. Prvo naj pripelje Oblaka v gol, nato bodo drugi tudi raje prišli zastopati naše barve.

Sorodne novice