Iz pokoja z ubranjeno enajstmetrovko

Legendarni nizozemski nogometni vratar Edwin Van der Sar, ki je pred petimi leti že odšel v pokoj, se je uspešno vrnil v gol.
Oglej si celoten članek

Na tekmi z ekipo Jodan Boys je ubranil enajstmetrovko. Petinštiridesetletni Edwin van der Saar je z nastopom ugodil prošnji za pomoč matičnega kluba Noordwijka, ki igra v četrti nizozemski ligi in je zaradi poškodb ostal brez vratarja. Van der Sar naj bi med vratnici stopil le tokrat, dvoboj z ekipo Jodan Boys se je končal z izidom 1:1.

"V klubu smo na nacionalno zvezo poslali prošnjo, ta nam je takoj odgovorila pozitivno. Čeprav bo najbrž branil le na eni tekmi, pa bomo zelo ponosni, ker nam bo pomagal na tak način," je pred tekmo dejal Peter Vink, tehnični direktor kluba.

Bogata kariera

Nekdanji nizozemski reprezentant je za Noordwijk branil v mlajših kategorijah, ko je bil star 20 let, je prestopil v Ajax, s katerim je osvojil tudi Ligo prvakov.

V karieri je branil še za Juventus, Fulham in Manchester United. Pri slednjem je leta 2011 po finalnem porazu v Ligi prvakov proti Barceloni tudi končal kariero.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.