Šport > Nogomet
28 ogledov

Iz pokoja z ubranjeno enajstmetrovko

Edwin van der Saar Noordwijk Youtube
Legendarni nizozemski nogometni vratar Edwin Van der Sar, ki je pred petimi leti že odšel v pokoj, se je uspešno vrnil v gol.

Na tekmi z ekipo Jodan Boys je ubranil enajstmetrovko. Petinštiridesetletni Edwin van der Saar je z nastopom ugodil prošnji za pomoč matičnega kluba Noordwijka, ki igra v četrti nizozemski ligi in je zaradi poškodb ostal brez vratarja. Van der Sar naj bi med vratnici stopil le tokrat, dvoboj z ekipo Jodan Boys se je končal z izidom 1:1.

"V klubu smo na nacionalno zvezo poslali prošnjo, ta nam je takoj odgovorila pozitivno. Čeprav bo najbrž branil le na eni tekmi, pa bomo zelo ponosni, ker nam bo pomagal na tak način," je pred tekmo dejal Peter Vink, tehnični direktor kluba.

Bogata kariera

Nekdanji nizozemski reprezentant je za Noordwijk branil v mlajših kategorijah, ko je bil star 20 let, je prestopil v Ajax, s katerim je osvojil tudi Ligo prvakov.

V karieri je branil še za Juventus, Fulham in Manchester United. Pri slednjem je leta 2011 po finalnem porazu v Ligi prvakov proti Barceloni tudi končal kariero.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.