Šport > Nogomet
19 ogledov

Ronaldo je zadel proti svojim

CristianoRonaldoAFPMain Žurnal24 main
Manchester United je v prvem kolu lige prvakov ugnal Sporting iz Lizbone. Edini strelec je bil Sportingov mladinec, danes pa rdeči vrag, Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo je v 62. minuti srečanja med Sportingom iz Lizbone in Manchestrom Unitedom z glavo dosegel edini gol na tekmi. Takoj po zadetku je z gesto prosil navijače, naj mu ne zamerijo za prvi zadetek v "tujem" dresu na stadionu Alvalade. Dve veliki priložnosti je imel tudi Sporting, a je obakrat odlično posredoval vratar rdečih Edwin Van der Saar .

"Mislim, da ti dve akciji Sportinga kažeta na njihovo dobro napadalno igro. Posebej nevarni so bili v prvem polčasu. Toda na koncu smo našli svojo igro in prevzeli pobudo," je po tekmi dejal pomočnik trenerja Manchestra Carlos Queiroz , ki je tudi nekdanji trener Sportinga. Na drugi strani je bil sedanji trener Sportinga Paulo Bento manj zadovoljen: "Mislim, da smo dobro odigrali proti odličnemu moštvu. Naša igra v drugem polčasu je bila slabša kot v prvem: Ronaldu smo pustili preveč prostora in on je to znal kaznovati." Tri minute pred iztekom tekme je Alex Ferguson zamenjal edinega strelca in 40.000-glava množica mu je namenila veliki aplavz.

Ronaldo začel v Sportingu
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro je kot deček navijal za Benfico, a je svoje prve športne korake napravil pri njenem najhujšem tekmecu Sportingu. Svoj članski debi je doživel že leta 1999, ko je na tekmi proti Moreirenseju dosegel dva gola. Nato se je vse odvijalo z astronomsko hitrostjo. Sprva ga je opazil Liverpoolov menedžer Gerard Houllier . A je vse ostalo zgolj pri simpatijah. Velika ljubezen z Manchestrom Unitedom se je začela poleti 2003, ko je Sporting prav na stadionu Alvalade s 3 : 1 premagal varovance Alexa Fergusona. Ronaldo je pokazal vse svoje sposobnosti in po tekmi so se igralci Uniteda pogovarjali le o tem fantiču. Logična posledica je bila, da se je mladi Ronaldo preselil v Manchester. V sredo je prvič po letu 2003 znova zaigral na stadionu Alvalade, pred srečanjem pa je bil razumljivo nestrpen: "Znova bom zaigral na Alvaladeju, upam, da me bodo navijači lepo sprejeli." Kot se je izkazalo pozneje, ga navijači niso pozabili, kljub golu pa je še vedno njihov Cristiano Ronaldo.

Vragolije Cristiana Ronalda
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.