Šport > Nogomet
23 ogledov

Abramovič ob polčasu ponudil 40 milijonov za Falcaa

radamel falcao atletico madrid Reuters
Kolumbijski napadalec je v petek v Monte Carlu na tekmi za evropski superpokal Chelseaju zabil tri zadetke že v prvem polčasu, na koncu je njegov Atletico tekmo dobil s 4:1. Lastnik "modrih" Roman Abramovič naj bi ga hotel ob polčasu kar kupiti.

Radamel Falcao je nogometni javnosti že dobro poznan in njegove sposobnosti so nesporne, a kljub temu je bila petkova predstava, s katero je pokopal evropskega prvaka Chelsea, za mnoge tako navdušujoča, da je Kolumbijca postavil ob bok Lionelu Messiju in Cristianu Ronaldu. Impresioniran pa je bil tudi ruski miljarder Roman Abramovič, sicer lastnik Chelseaja, ki naj bi predsedniku Atletica kar med polčasom petkove tekme, ko je bilo do zaključka prestopnega roka le še dobri dve uri časa, ponudil 40 milijonov evrov odškodnine za prestop napadalca, ki se izredno odlikuje tudi z igro z glavo.

Atletico Madrid je ponudbo zavrnil, saj Falcaa ni pripravljen prodati pod ceno, ki bo krepko presegala 50 milijonov evrov. Je pa robustni Kolumbijec konstantno tarča večjih in bogatejših klubov, saj neprestano kaže vrhinske predstave na najpomembnejših tekmah, ob tem pa zabija kot po tekočem traku. V evropskih pokalih je v 40-ih nastopih dosegel že 37 golov.

radamel falcao atletico madrid | Avtor: Reuters Reuters
Zlomil srce očetu

Radamel je sicer že pri enajstih letih odpotoval v Amsterdam, zanj se je namreč zanimal tamkajšnji velikan Ajax. "Tam so me čakali Edwin Van der Saar, brata De Boer, a sam sem želel spoznati le Michaela Laudrupa. Prosili so me, naj ostanem, a nisem zdržal brez staršev in domovine," se tedanjih dogodkov spominja Falcao.

Njegov oče je bil nogometaš Independienteja iz Santa Feja, sam pa je podpisal za svoje ljubljeno moštvo in največjega rivala kluba njegovega očeta, Millionarios. Že pred tem pa je z le 14-imi leti zabil prvi gol v članski konkurenci za ekipo Lanceros. "Ko je bil na sporedu derbi med Independientejem in Millionariosom, je šla mama vedno v cerkev," se danes v smehu spominja Kolumbijec.

Pred prihodom v Porto je zaigral še za argentinski River Plate. Nekdanji član Boce Juniors, sedanji član zagrebškega Dinama, Luis Ibanez, se spominja: "Vedno smo bili v strahu, ko smo ga morali pokrivati. Naši navijači so ga sovražili, saj nam je zabil praktično vsako tekmo."

Atletico Madrid je v petek sicer osvojil svojo četrto mednarodno lovoriko v treh letih, skupno pa peto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.