Šport > Nogomet
14 ogledov

Debakel Chelseaja, Falcao blestel

radamel falcao atletico madrid
1/20
EPA
Nogometaši Atletico Madrida so v finalnem obračunu evropskega superpokala odčitali pravo nogometno lekcijo angleškemu Chelseaju. Španci so aktualne zmagovalce Lige prvakov premagali s 4:1, blestel pa je predvsem Radamel Falcao, ki je dosegel hat-trick.

radamel falcao atletico madrid | Avtor: Reuters Reuters
Tekma se je začela v silovitem ritmu, saj je Falcao že v 4. minuti zatresel prečko. Zvezdnik španske ekipe je premoč v začetni fazi dvoboja izkoristil v 7. minuti, ko se je sprehodil med dvema branilcema Chelseaja in mojstrsko premagal Petra Čecha. Angleži so hitro odgovorili in že v naslednjih minutah močneje pritisnili proti vratom Atletica. A še naprej so bili podjetnejši Španci in v 19. minuti je bil ponovno na delu Falcao, ki je z levico premagal vratarja Chelseaja. Angleži niso igrali slabo, preglavice jim je povzročal le razpoloženi Kolumbijec. Na neulovljivih 3:0 bi lahko v 28. minuti povišal Gabi, ki pa ni bil dovolj natančen. Modri so nato ubrali bolj tvegano taktiko in takoj je sledila kazen. V 45. minuti je ponovno udaril R-R-R-R-R-adamel Falcao, ki je zabil še svoj tretji zadetek in s hat-trickom že v prvem polčasu kar sam premagal Londončane.

roberto di matteo chelsea atletico madrid | Avtor: Reuters Reuters
Drugi polčas se je začel bolj mirno. Nogometaši Chelseaja so še naprej zadrževali žogo v svojih nogah, vendar si vidnejše priložnosti niso uspeli priigrati. Če je po prvem polčasu še obstajala kakšna možnost, da zmagovalci Lige prvakov poskrbijo za preobrat, pa je njihove upe v 60. minuti demantiral Miranda, ki je povišal na 4:0. Priložnost za peti zadetek je imel Koke, v 75. minuti pa je častni zadetek za Chelsea prispeval Cahill. Angleški navijači so ob tem skandirali: ''Zmagali bomo 5:4!''. Ob štirih zadetkih Atletica je potrebno omeniti, da so še trikrat zatresli prečko, zadnjič v sodnikovem podaljšku, ko bi žogo v svojo mrežo kmalu poslal Luiz. Kljub občasnemu pritisku Angležev do konca tekme pred več kot 14 tisoč gledalci spremembe rezultata nismo več videli.

Največ lovorik je nanizal Milan

Največ lovorik evropskega superpokala je osvojil Milan, ki je slavil petkrat (1989, 1990, 1994, 2003, 2007). Sledi mu Barcelona s štirimi (1992, 1997, 2009, 2011) in Liverpool s tremi lovorikami (1977, 2001, 2005).

Evropski superpokal, finale:

Chelsea : Atletico Madrid 1:4 (0:3)
Falcao (6, 19, 45), Miranda (60), Cahill (75)

Začetni postavi:
Chelsea: Čech; Ivanović, David Luiz, Cahill, Cole, Ramires, Lampard, Mikel, Hazard, Mata, Torres

Atletico Madrid: Courtois; Godin, Filipe Luis, Juanfran, Miranda, Suarez, Koke, Turan, Gabi, Lopez, Falcao

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.