Šport > Nogomet
14 ogledov

Piqué: "Bili smo boljši"

Messi Cristiano Ronaldo El Clasico Real Madrid Barcelona Reuters
Neskončno podajanje žogice Reala in Barcelone je v polnem zagonu. Prvo bitko v letošnji sezoni so dobili Madridčani, a Katalonci niso prav nič razočarani. "Poraz nas ni prizadel, ker smo bili boljši," je povedal Gerard Piqué.

Pique El Clasico Real Madrid Barcelona | Avtor: Reuters Reuters
Barcelona se je na povratno tekmo na Santiago Bernabeu podala s prednostjo enega gola (3:2), a zmaga madridskega Reala (2:1) je zadostovala za slavje aktualnih španskih prvakov. V taboru Barcelone menijo, da so prikazali boljšo predstavo od svojih nasprotnikov, zato se s porazom ne obremenjujejo. "Na nas ne bo vplivalo, ker smo v drugem polčasu prikazali pravo nogometno lekcijo. Igrali smo bolje in ustvarili več priložnosti. Odigrali smo slabih 20 minut, kar nas je drago stalo in Realu zadostovalo za zmago, toda mi smo bili boljša ekipa. Ne pravim, da rezultat ni pravičen. Madrid je zasluženo zmagal, tako se pač zgodi," je zatrdil Gerard Piqué.

Z mnenjem svojega klubskega kolega se je strinjal tudi Pedro Rodríguez. "Zaslužili smo si zmago. Zaradi priložnosti in posesti žoge, a sreča ni bila na naši strani," je povedal Španec. Rodriguez je na tekmi zapravil dve priložnosti, a ni skrival hvale na račun Ikerja Casillasa. "Iker je reagiral zelo hitro, tako kot vedno," je pripomnil nogometaš Barcelone. Podobno kot Piqué je razmišljal tudi Jordi Alba: "Imeli smo slabih 20 minut. Škoda, toda mislim, da smo igrali zelo dobro."

Pepe: "Boljši smo od Barcelone"

"Pokazali smo, da smo boljši od Barcelone," je samozavestno zatrdil Pepe, ki obljublja, da je prevlada Kataloncev končana. "V prvem polčasu smo ustvarili mnogo priložnosti. Imeli smo možnost, da se dokažemo, in nismo je zapravili. Zdaj moramo nadaljevati v enakem slogu," je dodal Brazilec, ki nastopa za portugalsko izbrano vrsto.

pepe cristiano ronaldo superpokal real madrid | Avtor: EPA EPA
Za Pepeja je bila to šele prva tekma po silovitem trku z Ikerjem Casillasom na obračunu z Valencio, kjer je nogometaš Reala utrpel manjše poškodbe. "Vse, kar se spomnim s tekme z Valencio, je gol Higuaína in ničesar drugega. Nato sem se prebudil v bolnišnici. Povsem sem okreval," je zaključil Pepe.

Komentarjev 2
  • mihatirs 20:29 31.avgust 2012.

    Mah ta farsa še kar sanja...Vilanova bo letu po hitrem postopku, sam da se začnejo kiksi v ligi!

  • HankMoody 18:03 31.avgust 2012.

    hahahaha to pa me je nasmejalo da so bili boljši... Madrid je kontroliral 75% tekme, drug polčas niso upali preveč tvegat zato je barca imela še nekaj posesti, ampak ne smemo pozabit da je Real tudi v drugem polčasu imel ...prikaži več priložnosti ne samo barca...