Šport > Nogomet
50 ogledov

Ronaldo: "Zmaga za samozavest"

Cristiano Ronaldo Di Maria El Clasico Real Madrid Barcelona Reuters
Cristiano Ronaldo je ob sredini zmagi z 2:1 nad Barcelono dosegel drugi gol za Real Madrid, kar je pomenilo, da je zabil že na petem zaporednem El Clásicu. Po tekmi je poudaril, da je to zmagoslavje dvignilo samozavest Madridčanov.

"Začeli smo odlično in hitro dosegli dva gola, ki sta nas dvignila. Igrali smo dobro in si ustvarili veliko priložnosti, v drugem polčasu pa smo spustili tempo, saj se nam je že poznala utrujenost. Smo si pa zmago vsekakor zaslužili," je po tekmi za klubsko spletno stran povedal Cristiano Ronaldo, ki je zabil na zadnjih petih obračunih med Madridom in Barcelono. Na drugi strani je Lionel Messi dosegel že svoj petnajsti zadetek na večnih derbijih in se tako izenačil z Raulom Gonzalezom, za Alfredom di Stefanom pa zaostaja le še za tri zadetke.

"Osvojiti lovoriko je vedno pomembno, ta zmaga je dobra za našo samozavest. V La Ligi pa ne smemo popuščati, saj je Barcelona izredno močna," je še dodal Cristiano.

Jose Mourinho El Clasico Real Madrid Barcelona | Avtor: EPA EPA
"Vedno takšen odnos"

K boljšim predstavam v španski Primeri je soigralce pozval tudi desni bočni branilec Alvaro Arbeloa. "Zelo sem zadovoljen, odigrali smo izjemno. Morali bi slaviti z višjo razliko, saj smo si ustvarili veliko priložnosti. A najbolj pomembno je, da smo osvojili lovoriko in našim navijačem dali razlog za veselje, saj si ga zaslužijo," je povedal nekdanji nogometaš Liverpoola, ki je v sredo dobro opravil svoje delo ob desni stranski črti.

"Takšen odnos kot tokrat moramo pokazati na vsaki prvenstveni tekmi, ne le proti Barceloni," se je k ligaškim nastopom usmeril španski reprezentant. Madrid ima namreč po dveh kolih le eno točko, potem ko je remiziral z Valencio (1:1) in izgubil z Getafejem (2:1).

Real Madrid v nedeljo v La Ligi igra proti Granadi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.