Šport > Nogomet
20 ogledov

Skomina bo sodil superpokal

Damir Skomina Euro 2012 sodnik Reuters
Slovenski nogometni sodnik Damir Skomina bo sodil petkovo tekmo evropskega superpokala med angleškim Chelseajem, zmagovalcem Lige prvakov, in španskim Atletico Madridom, ki je slavil v evropski ligi.

Srečanje za prvo lovoriko Evropske nogometne zveze (Uefa) za sezono 2012/13 bo v Monacu na stadionu Louis II ob 20.45. Šestintridesetletniku bosta kot stranska sodnika pomagala Primož Arhar in Matej Žunič, Matej Jug in Slavko Vinčič bosta delovala kot dodatna sodnika, Bojan Ul pa bo v vlogi četrtega sodnika.

Skomina je mednarodni sodnik od leta 2003, v tem času pa je pravico delil na 75 tekmah pod okriljem Uefe. V lanski sezoni Lige prvakov je sodil na petih tekmah, med njimi tudi četrtfinale med Chelseajem in Benfico, v evropski ligi pa je sodil dve srečanji, vključno s polfinalom med Valencio in Atletico Madridom. Na evropskem prvenstvu v Ukrajini in na Poljskem je sodil tekmi skupinskega dela med Nizozemsko in Dansko ter Švedsko in Anglijo, v četrtfinalu pa obračun med Nemčijo in Grčijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.