Šport
18 ogledov

Skomina bo sodil v četrtfinalu

damir skomina Reuters
Slovenski sodniški ekipi na čelu z Damirjem Skomino so nadrejeni zaupali še tretjo tekmo na Euru. V četrtek bo namreč Primorec skrbel za spoštovanje pravil na četrtfinalni tekmi med Nemčijo in Grčijo v Gdansku.

Tekma med Portugalsko in Češko je pripadla Angležu Howardu Webbu, Italijan Nicola Razzoli bo piskal na srečanju med Španijo in Francijo, Portugalcu Pedru Proenci je pripadlo srečanje med Anglijo in Italijo, tekmo med Nemčijo in Grčijo pa bo sodil Damir Skomina, je sporočil sodniški šef, znameniti Pierluigi Collina. Letošnji Euro je prvo veliko tekmovanje, kjer je glavni delivec pravice Slovenec.

Spomnimo, najboljši slovenski sodnik, ki so mu pomagali Primož Arhar, Matej Žunič, Matej Jug in Slavko Vinčič, je že piskal na tekmah med Dansko in Nizozemsko ter med Anglijo in Švedsko. Pred dnevi je nekdanji Skominov kolega in zdajšnji kontrolor sodnikov Drago Kos za zurnal24.si napovedal, da je povsem realno, da bi Skomini pripadel celo finale, kar bi bil zgodovinski trenutek za slovensko sojenje in nasploh nogomet.

Madžar Viktor Kassai, ki je na dvoboju Anglija – Ukrajina zaradi spregledanega gola sprožil pravi vihar, je sicer s strani Uefe dobil rdeči karton in ne bo več sodil na prvenstvu. Predčasno so prvenstvo končali Španec Carlos Velasco Carballo, Nemec Wolfgang Stark in Nizozemec Björn Kuipers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.