Šport > Nogomet
35 ogledov

Skomina po Wengerju razjezil tudi Benfico

Damir Skomina Jorge Jesus
1/3
Reuters
Benfica je v četrtfinalu Lige prvakov izpadla proti Chelseaju, ki je bil v skupnem seštevku boljši s 3:1. Portugalci pa so prepričani, da bi bilo drugače, če bi slovenski sodnik Damir Skomina na drugi tekmi v Londonu svojo nalogo primerno opravil.

"Jezni smo. Prepričan sem, da je sodnik odločil tekmo. Izključitev Maxija Pereire je bila ključna," je po tekmi besnel Yannick Djalo in dodal, da je dobro slišal navijače Benfice, ki so vzklikali ime predsednika Uefe Michela Platinija: "Seveda sem slišal. Vse ni bilo čisto."

Zelo jezen je bil tudi trener Jorge Jesus. "Čestital bi igralcem, ki so igrali proti Chelseaju in sodniku. Ne razumem enajstmetrovke in rdečega kartona. Sodnik nas je oškodoval. Najbolj sem jezen, ker smo bili boljši, a nismo smeli zmagati. Vseeno sem ponosen na svoje fante," je dejal Jesus.

Kljub glasnim kritikam iz tabora Benfice je jasno, da je Skomina svoje delo v Londonu opravil odlično. Številni strokovnjaki menijo, da ga je opravil na vrhunski ravni. Ob ogledu posnetkov pa je jasno, da sta bila tako enajstmetrovka kot drugi rumeni karton Maxija Pereire dosojena povsem upravičeno.

Spomnimo, da se je nad delom Skomine pritoževal še trener Arsenala Arsene Wenger, ki ga je nato zaradi ostrih besed kaznovala Uefa.

Komentarjev 4
  • reddevil 18:19 06.april 2012.

    Kot zanimivost je potrebno poudariti, da so na HTV v studijski oddaji po tekmi analizirali dogajanje, kjer je bil Skomina deležen samih odličnih ocen. Nobena odločitev ni bila ocenjena kot sporna. Njihov izvedenec za sojenje Teo Beosan, ki je inšpektor ...prikaži večr UEFE ?, je izjavil, da je Skomina med 8 mladimi sodniki,ki bodo sodili na EP najboljši in da se mu obeta sojenje vberjetno tudi v polfinalu. Skratka, če so ga Hrvati tako hvalili, kar jim zagotovo ne gre zlahka iz ust, res ne more biti slab.

  • tooomy 17:26 05.april 2012.

    Res je, lahko rečemo sojenje brez napak. Vendar Skomini manjka občutek za igro, prehitro se odloča za kartone(če bi sodil v ang. ligi, bi bil na vsaki tekmi vsaj en rdeč karton in cel kup rumenih) in pa preveč je ...prikaži več aroganten. Po dodeljenih kartonih igralce samo pošilja stran od sebe, namesto, da bi sprva samo opozarjal in miril(kot počnejo v ang. ligi), ne pa talal kartone. S tem povzroča nepotrebno nervozo med vsemi.

  • 1111 14:46 05.april 2012.

    ...če bo Skomina tako sodil, bo prišel kmalu do renomeja Colline...odlično sodi!!!ŽURNAL s to reklamo ste šli totalno v KU.RAC!!!!!!!!!