Šport
30 ogledov

Polfinale Turku in Francozu, finale Skomini?

Damir Skomina Euro 2012 sodnik Reuters
Uefa je odločila, da bosta polfinalna obračuna na letošnjem Euru sodila Turek Cüneyt Cakir in Francoz Stephane Lannoy. Mar to pomeni, da bo v finalu piskal naš najboljši sodnik Damir Skomina? Upajmo.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes imenovala sodnika za polfinalna obračuna na evropskem prvenstvu v Ukrajini in na Poljskem. Prvi polfinale v sredo med Španijo in Portugalsko v Donjecku bo sodil Turek Cüneyt Cakir, v četrtek pa bo v Varšavi na tekmi med Nemčijo in Italijo pravico delil Francoz Stephane Lannoy. Oba sodnika bosta sodila svojo tretjo tekmo na Euru.

Bo Skomina dobil finale?

Uefa še vedno ni razkrila, kdo bo pravico delil v velikem finalu, ki bo v Kijevu na sporedu v nedeljo. Med kandidati še naprej ostaja tudi najboljši slovenski sodnik Damir Skomina. Primorec je na Euru do zdaj sodil na dveh obračunih in svoje delo opravil odlično z nekaj manjšimi napakami. Vsekakor se nadejamo, da bo ravno Skomina dobil čast, da sodi zadnje srečanje na Euru 2012.

Skomina bo sicer na delu že v sredo, ko bo v vlogi četrtega sodnika, medtem ko bo v četrtek v tej vlogi Anglež Howard Webb.

Uefa bo ime sodnika, ki bo dobil čast soditi na zadnji tekmi letošnjega evropskega prvenstva, sporočila v petek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.