Iz Slovenije odšel na Hrvaško, pregledal ga ni nihče

Foto: Profimedia ACH Volley
Odbojkar slovenskega državnega prvaka se je po izbruhu koronavirusa vrnil v domovino.
Oglej si celoten članek

Hrvat Petar Đirlič, član slovenskega ACH Volleyja in hrvaške izbrane vrste, se je v soboto iz Slovenije vrnil v domovino, kjer je trenutno v samoizolaciji.

Kot je povedal našim južnim kolegom, ob prečkanju meje med obema državama ni dobil nobenih navodil, prav tako ni bil deležen nobene posebne pozornosti.

"Kolikor sem razumel, morajo vsi, ki se vračajo na Hrvaško, dva tedna preživeti v karanteni. Na meji mi tega ni nihče povedal, vendar sem se tako odločil sam, saj ne želim ogrožati svojih bližnjih ali okolice," je za 24sata povedal Đirlić.

"Na meji me niso pregledali, prav tako mi nihče ni povedal, da bi moral opraviti kakšen pregled. Glede na to, da Ljubljana zapira letališče, so se vsi tuji igralci vrnili domov," je povedal odbojkar slovenskega državnega prvaka.

"Z rednim delom smo zaključili, na podlagi tega smo tudi posali prvaki. Ta teden bi se moral začeti 'playoff'', vendar je zaradi nastalega položaja odpadel," je pojasnil.

Povedal je še, da je bila situacija v Sloveniji relativno mirna. "Vse je bilo v redu do začetka prejšnjega tedna, ko se je okužilo veliko ljudi in velik del Ljubljane. Panike ni bilo čutiti. Tudi police v trgovinah so bile polne. V četrtek smo od kluba dobili navodilo o samoizolaciji ter prekinitvi treninga in tekem. Tujci smo se vrnili domov, medtem ko so slovenski odbojkarji ostali v samoizolaciji," je zaključil Hrvat.


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.