Šport
1034 ogledov

Iz Slovenije odšel na Hrvaško, pregledal ga ni nihče

ACH Volley Profimedia
Odbojkar slovenskega državnega prvaka se je po izbruhu koronavirusa vrnil v domovino.

Hrvat Petar Đirlič, član slovenskega ACH Volleyja in hrvaške izbrane vrste, se je v soboto iz Slovenije vrnil v domovino, kjer je trenutno v samoizolaciji.

Kot je povedal našim južnim kolegom, ob prečkanju meje med obema državama ni dobil nobenih navodil, prav tako ni bil deležen nobene posebne pozornosti.

"Kolikor sem razumel, morajo vsi, ki se vračajo na Hrvaško, dva tedna preživeti v karanteni. Na meji mi tega ni nihče povedal, vendar sem se tako odločil sam, saj ne želim ogrožati svojih bližnjih ali okolice," je za 24sata povedal Đirlić.

"Na meji me niso pregledali, prav tako mi nihče ni povedal, da bi moral opraviti kakšen pregled. Glede na to, da Ljubljana zapira letališče, so se vsi tuji igralci vrnili domov," je povedal odbojkar slovenskega državnega prvaka.

"Z rednim delom smo zaključili, na podlagi tega smo tudi posali prvaki. Ta teden bi se moral začeti 'playoff'', vendar je zaradi nastalega položaja odpadel," je pojasnil.

Povedal je še, da je bila situacija v Sloveniji relativno mirna. "Vse je bilo v redu do začetka prejšnjega tedna, ko se je okužilo veliko ljudi in velik del Ljubljane. Panike ni bilo čutiti. Tudi police v trgovinah so bile polne. V četrtek smo od kluba dobili navodilo o samoizolaciji ter prekinitvi treninga in tekem. Tujci smo se vrnili domov, medtem ko so slovenski odbojkarji ostali v samoizolaciji," je zaključil Hrvat.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.