Iz sredine lestvice v boj za obstanek

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na klop Crystal Palaca je sedel Alan Pardew. Londonski klub se je z Newcastlom, dogovoril za odškodnino pri prestopu trenerja.
Oglej si celoten članek

Triinpedesetletni strokovnjak, ki je del svoje igralske kariere prebil v Crystal Palacu, bo nasledil Neila Warnocka, ki so ga Londončani odpustili prejšnji teden. Klub iz Selhurst Parka se trenutno nahaja na mestu, ki vodi v drugoligaško konkurenco.

Alan Pardew je desetouvrščeni Newcastle, ki ga je vodil vse od decembra 2010 sicer zapustil ob odškodnini, ki pa jo lastnik srak Mike Ashley ni želel razkriti. Klub s severovzhoda Anglije je Pardew, pogodba bi mu potekla šele leta 2020, najvišje popeljal leta 2012, ko so bili črno-beli celo peti v Premier League. Na začetku te sezone so sicer nekater navijači zahtevali njegov odstop, a je nato Newcastle nanizal nekaj pomembnih zmag. 

Nekdanji vezist Pardew je za Palace igral štiri leta od 1987 do 1991, orle pa je z zmagovitim zadetkom proti Liverpoolu (4:3) popeljal tudi v polfinale FA pokala leta 1990. "Govoril je že z nogometaši, nato je sledil trening. Imel je tudi sestanek s strokovnim štabom," je o prihodu novega stratega dejal začasni prvi trener Keith Millen. Ta skupaj s Pardewom pripravlja taktiko za nedeljski obračun 3. kola FA pokala, ko se bo Palace pomeril s petoligašem Dover Athleticom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.