Šport
14 ogledov

Iz sredine lestvice v boj za obstanek

Arsenal - Newcastle Reuters
Na klop Crystal Palaca je sedel Alan Pardew. Londonski klub se je z Newcastlom, dogovoril za odškodnino pri prestopu trenerja.

Triinpedesetletni strokovnjak, ki je del svoje igralske kariere prebil v Crystal Palacu, bo nasledil Neila Warnocka, ki so ga Londončani odpustili prejšnji teden. Klub iz Selhurst Parka se trenutno nahaja na mestu, ki vodi v drugoligaško konkurenco.

Alan Pardew je desetouvrščeni Newcastle, ki ga je vodil vse od decembra 2010 sicer zapustil ob odškodnini, ki pa jo lastnik srak Mike Ashley ni želel razkriti. Klub s severovzhoda Anglije je Pardew, pogodba bi mu potekla šele leta 2020, najvišje popeljal leta 2012, ko so bili črno-beli celo peti v Premier League. Na začetku te sezone so sicer nekater navijači zahtevali njegov odstop, a je nato Newcastle nanizal nekaj pomembnih zmag. 

Nekdanji vezist Pardew je za Palace igral štiri leta od 1987 do 1991, orle pa je z zmagovitim zadetkom proti Liverpoolu (4:3) popeljal tudi v polfinale FA pokala leta 1990. "Govoril je že z nogometaši, nato je sledil trening. Imel je tudi sestanek s strokovnim štabom," je o prihodu novega stratega dejal začasni prvi trener Keith Millen. Ta skupaj s Pardewom pripravlja taktiko za nedeljski obračun 3. kola FA pokala, ko se bo Palace pomeril s petoligašem Dover Athleticom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.