Iz tabora Olimpije prišla potrditev

Foto: HNL
Foto: HNL
Na klop ljubljanske ekipe je sedel hrvaški strokovnjak.
Oglej si celoten članek

Potem ko je vodstvo ljubljanske Olimpije po tekmi s Celjem končalo sodelovanje s trenerjem Safetom Hadžićem, so danes v klubu razkrili njegovega naslednika. 

Zeleno-bele bo odslej vodil 36-letni hrvaški trener Dino Skender, nekdanji trener hrvaškega prvoligaša Osijeka.

Olimpija kljub dvema zaporednima porazoma še vedno vodi na lestvici Prve lige TS. Pred Mariborom ima eno, pred Celjem pa dve točki naskoka.

SNL Maribor zdaj le še točko za Olimpijo

Hadžić je bil sicer trener Olimpije od aprila lani. Vmes je ekipo na tekmi proti mestnemu tekmecu Bravu vodil pomočnik Nikica Milenković, a se ni izkazal, saj je Olimpija izgubila kar z 0:5.

"Zame je to velika čast in izziv. Hvaležen sem predsedniku Milanu Mandariću, da mi je ponudil to možnost, da se izkažem, in upravičim zaupanje. Olimpija je veliko ime v slovenskem nogometu, klub ima veliko dobrih nogometašev in mi lahko to prvenstvo zaključimo na najboljši način. Z ustreznim psihološkim pristopom in trdim delom bomo skušali čim prej odpraviti začasno krizo, ki je po moji oceni posledica spleta okoliščin," je Skender dejal za klubsko spletno stran.

Iz Olimpije so sporočili, da bo vodil že današnji trening članskega moštva, prvič pa bo na klopi na nedeljski tekmi proti Domžalam. Z njim sta v Ljubljano dopotovala še pomočnik glavnega trenerja Matko Novak in kondicijski trener Ivan Zorić.

1. SNL Bravo ponižal Olimpijo! Odjeknila je petarda!

Predsednik Milan Mandarić je ob podpisu pogodbe izpostavil, da od novega trenerja pričakuje, poleg uspešnega zaključka letošnjega prvenstva, predvsem nadaljnji razvoj vizije o pomenu lastne nogometne šole in afirmacije mladih nogometnih upov, brez katerih ni mogoče zagotoviti varne prihodnosti Olimpije.

"Novega trenerja čaka veliko dela. S strani kluba bo imel vso podporo in ustrezne pogoje za delo. Pred nami so odločilni dnevi, moštvo je treba čim prej vrniti v normalno tekmovalno formo in nadaljevati zmagovalno pot do konca prvenstva. Potem pa se lotiti priprav na evropska tekmovanja," je pojasnil Mandarić.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.