Zmaga in četrto mesto za Slovenki

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na zadnjem slalomu sezone izjemen nastop slovenskih smučark. Andreja Slokar je prišla do prve slalomske zmage v svetovnem pokalu.
Oglej si celoten članek

Ana Bucik je v prvi vožnji finalnega slaloma v Meribelu zasedla tretje mesto, Andreja Slokar je bila šesta. Prva je za vodilno Nemko Leno Dürr zaostala natanko štiri desetinke, druga za 75. stotink. Bucikova, ki je v svetovnem pokalu doslej najvišje posegla po petem mestu, je za drugouvrščeno Švicarko Michelle Gisin zaostala le za tri stotinke.

Pred Slokarjevo sta bili uvrščeni še Slovakinja Petra Vlhova (+0,48) in Američanka Mikaela Shiffrin (+0,66). Slednja je že pred tokratno slalomsko preizkušnjo osvojila veliki kristalni globus za skupno zmago.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Sokarjeva se je na progo v drugi vožnji podala s 77 stotinkami prednosti pred takrat vodilno Hrvatico Zrinko Ljutić. Svojo prednost je že pri prvem merjenju časa povečala na več kot sekundo, ob prihodu v cilj pa je prevzela vodstvo z 1,22 naskoka.

Povsem nemočna je bila nato proti Slovenki tudi Shiffrinova, ameriška zvezdnica je zaostala za skoraj sekundo in pol. Zaostala je tudi Vlhova (+0,81).

S startne hišice se je nato pognala Bucikova. Ta je pri prvem merjenju časa še bila pred rojakinjo, vendar nato vse bolj zaostajala. V cilj je prišla s sekundo in štirimi stotinkami zaostanka.

Sledil je odstop Gisinove. Dürrova je na drugem merjenju imela le še devet stoptink prednosti, na tretjem je bilo že +0,17, na koncu pa +0,48. Nemka je tako osvojila drugo mesto, tretja je bila Vlhova, ki je osvojila mali kristalni globus v tej disciplini, Bucikova pa četrta.

Foto: Profimedia Ana Bucik

Štiriindvajsetletna Slokarjeva je vpisala svojo drugo zmago v konkurenci svetovnega pokala. Prvič je zmagala 13. novembra lani, ko je konkurenco premagala na posamični paralelni tekmi v Lech/Zürsu, v sicer neolimpijski disciplini. Zdaj pa je Ajdovka poskrbela za svojo prvo zmago na specialnih slalomih na tekmah najvišje ravni.

Bucikova je slalomsko sezono v seštevku discipline končala na šestem mestu, Slokarjeva pa je v slalomski razvrstitvi osma.

Na ženskem sporedu finala sezone v Meribelu, ki bo prihodnje leto skupaj s Courchevelom prizorišče svetovnega prvenstva v alpskem smučanju, je le še nedeljski veleslalom, na katerem bo nastopila Bucikova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.