Šport > Zimski športi
9230 ogledov

Zmaga in četrto mesto za Slovenki

Andreja Slokar Profimedia
Na zadnjem slalomu sezone izjemen nastop slovenskih smučark. Andreja Slokar je prišla do prve slalomske zmage v svetovnem pokalu.

Ana Bucik je v prvi vožnji finalnega slaloma v Meribelu zasedla tretje mesto, Andreja Slokar je bila šesta. Prva je za vodilno Nemko Leno Dürr zaostala natanko štiri desetinke, druga za 75. stotink. Bucikova, ki je v svetovnem pokalu doslej najvišje posegla po petem mestu, je za drugouvrščeno Švicarko Michelle Gisin zaostala le za tri stotinke.

Pred Slokarjevo sta bili uvrščeni še Slovakinja Petra Vlhova (+0,48) in Američanka Mikaela Shiffrin (+0,66). Slednja je že pred tokratno slalomsko preizkušnjo osvojila veliki kristalni globus za skupno zmago.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Sokarjeva se je na progo v drugi vožnji podala s 77 stotinkami prednosti pred takrat vodilno Hrvatico Zrinko Ljutić. Svojo prednost je že pri prvem merjenju časa povečala na več kot sekundo, ob prihodu v cilj pa je prevzela vodstvo z 1,22 naskoka.

Povsem nemočna je bila nato proti Slovenki tudi Shiffrinova, ameriška zvezdnica je zaostala za skoraj sekundo in pol. Zaostala je tudi Vlhova (+0,81).

S startne hišice se je nato pognala Bucikova. Ta je pri prvem merjenju časa še bila pred rojakinjo, vendar nato vse bolj zaostajala. V cilj je prišla s sekundo in štirimi stotinkami zaostanka.

Sledil je odstop Gisinove. Dürrova je na drugem merjenju imela le še devet stoptink prednosti, na tretjem je bilo že +0,17, na koncu pa +0,48. Nemka je tako osvojila drugo mesto, tretja je bila Vlhova, ki je osvojila mali kristalni globus v tej disciplini, Bucikova pa četrta.

Ana Bucik | Avtor: Profimedia Profimedia

Štiriindvajsetletna Slokarjeva je vpisala svojo drugo zmago v konkurenci svetovnega pokala. Prvič je zmagala 13. novembra lani, ko je konkurenco premagala na posamični paralelni tekmi v Lech/Zürsu, v sicer neolimpijski disciplini. Zdaj pa je Ajdovka poskrbela za svojo prvo zmago na specialnih slalomih na tekmah najvišje ravni.

Bucikova je slalomsko sezono v seštevku discipline končala na šestem mestu, Slokarjeva pa je v slalomski razvrstitvi osma.

Na ženskem sporedu finala sezone v Meribelu, ki bo prihodnje leto skupaj s Courchevelom prizorišče svetovnega prvenstva v alpskem smučanju, je le še nedeljski veleslalom, na katerem bo nastopila Bucikova.

Komentarjev 2
  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 15:33 19.marec 2022.

    Čestitam!!!

  • Avatar zoo
    zoo 14:40 19.marec 2022.

    Bravo!

Sorodne novice