Šport > Zimski športi
95 ogledov

Kranjec s podobnim izhodiščem kot na ZOI

Žan Kranjec Profimedia
Žan Kranjec v finale s šestim najboljšim časom.

Slovenija bo imela predstavnika v finalu tudi na drugem veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kranjski Gori. Žan Kranjec je v 24 urah še enkrat ponovil vajo ter opravil nalogo in se uvrstil v drugo vožnjo. Na poligonu Podkoren je v idealnih razmerah vpisal šesti čas. Vodi najboljši veleslalomist sezone Švicar Marco Odermatt.

Veleslalomski globus že ima svojega lastnika. Tega je v soboto potrdil letos izjemni Odermatt, ki si je po prvem dnevu 61. Pokala Vitranc drugo mesto na zmagovalnem odru razdelil z Norvežanom Lucasom Braathenom.

Zmagal je Henrik Kristoffersen na obletnico desetega jubileja nastopov v svetovnem pokalu. Norvežan je prav pred desetimi leti v Kranjski Gori nastopil na svoji prvi tekmi na najvišji ravni, slalomu. Kristoffersen je danes v prvi vožnji vpisal tretji čas. Za Odermattom je zaostal tri desetinke, na drugem mestu je Nemec Alexander Schmid, ki zaostaja 22 stotink.

Če bi obveljali izidi sobotne prve vožnje, bi Kranjec osvojil tretje mesto. V drugi vožnji sta vodilni Francoz Alexis Pinturault in domači matador Kranjec poslabšala svoji uvrstitvi. Kranjec je tekmo končal na 10., Pinturault pa na 11. mestu.

Kranjec je z desetim mestom izpadel tudi iz elitne sedmerice. Tako je v nedeljo startal kot 12. ter izboljšal svoje izhodišče, njegov zaostanek znaša 71 stotink sekunde, za tretjim mestom zaostaja 41 stotink.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Kar bo velik izziv za drugo vožnjo. Kranjec je letos že dokazal, da lahko v drugi vožnji nadoknadi zaostanek. Na olimpijskih igrah na Kitajskem je bil po prvi vožnji osmi z zaostankom 78 stotink. V finalu pa se je zavihtel vse do olimpijskega veleslalomskega srebra.

Začetek druge vožnje bo ob 12.30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice