Šport
8081 ogledov

Na progo kar v spodnjicah in z razgaljeno zadnjico

Manoël Bourdenx Reševalni pas/Twitter
Eden najbolj nenavadnih prizorov letošnjih paraolimpimskih iger v Pekingu.

Francoski parasmučar Manoël Bourdenx je na svojevrsten način opozoril na neenakost med olimpijci in paraolimpijci.

Manoël Bourdenx | Avtor: Epa Epa

Štiriintridesetletnik, ki so mu leta 2017 amputirali del desne spodnje okončine po napadu morskega psa med deskanjem na Havajih, se je na slalomski progi pojavil oblečen zgolj v spodnje hlače in startno številko.

S seboj je prinesel tudi transparent, s katerim je želel opozoriti na deprivilegiran položaj vseh udeležencev paraolimpijskih iger.

Komentarjev 3
  • Avatar Denzella
    Denzella 19:43 14.marec 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • leonardo 14:25 14.marec 2022.

    Prav res je na svojevrsten način dokazal, da mu nekaj fali tudi v glavi.Pa da ne bo kdo sedaj rekel, da sem nesramen. Vedno in povsod zagovarjam drugačnost in priznavam njihov boj za slišanost. Ampak kar je preveč je pa ...prikaži več pač preveč.Če je s svojo maškarado hotel izzvati pomilovanje je to vsekakor dosegel, kar pa normalnim hendikepiranim ni prinesel nikakršnega doprinosa.

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 13:13 14.marec 2022.

    Invalidi povsod po svetu si zaslužijo večjo socialno varnost in vključenost v družbo po svojih zmožnostih....Tole okrog olimpijskih iger pa je neka posiljena farsa podobna gej paradam, kjer se poveličuje "drugačnost"...Treba je sprejeti dejansko stanje, ne pa delati iz tega cirkus..

Sorodne novice