Šport > Zimski športi
1421 ogledov

Štuhčeva z malo razlogi za optimizem

ilka štuhec Profimedia
Ilka Štuhec se na prvem smukaškem treningu pred finalom sezone ni približala najboljšim.

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je na prvem treningu pred zadnjo smukaško tekmo sezone v francoskem Courchevelu zasedla 20. mesto med 27 tekmovalkami. Za najhitrejšo, domačinko Romane Miradoli je zaostala 2,13 sekunde.

Drugo mesto je pripadlo Švicarki Lari Gut-Behrami (+0,37), tretje pa Američanki Mikaeli Shiffrin (+0,40).

V torek bosta na sporedu še druga treninga v ženski in moški konkurenci, zadnja smuka za svetovni pokal pa bosta na vrsti v sredo. Moški, na startu bosta od Slovencev Martin Čater in Boštjan Kline, bodo začeli ob 10. uri, ženske pa ob 11.30.

Na finalu sezone svetovnega pokala v Courchevelu (hitre) in Meribelu (tehnične discipline) ima pravico do nastopa po 25 najboljših v skupnem seštevku vsake discipline, olimpijski prvak, svetovni prvak med mladinci ter tekmovalci, ki so v sezoni zbrali več kot 500 točk.

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 14:28 14.marec 2022.

    ja no odkar je zamenjala alpsko mleko z milko gre samo navzdol.. tako , v opozorilo vsem, da veste, milka je podn, za na podn.pred leti , mnogo mnogo leti sem na enem portal, butn.net videl najboljšo reklamo za gorenjko.. ...prikaži več. dame sam za vas , si jo res morate privoščit.