Izjemna igra Gulbisa premalo za Nadala

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Španca Rafael Nadal in David Ferrer sta finalista teniškega mastersa v Rimu. Nadal je v izjemno napetem obračunu premagal Ernestsa Gulbisa, Ferrer pa je v dveh nizih odpravil rojaka Fernanda Verdasca.
Oglej si celoten članek

Nadal je dobro začel dvoboj in si z brejkom v prvi igri zagotovil prednost, ki mu je zadoščala za osvojitev prvega niza. V deseti igri je pri rezultatu 5:4 na servis Španca Gulbis sicer imel dve priložnosti za ''brejk'', a se je Rafa izvlekel in osvojil prvi niz.

 

V drugem nizu pa je resneje zapretil Gulbis, ki je najprej dobil svoj začetni udarec, nato pa v drugi igri drugega niza postal prvi tenisač, ki mu je letos v Rimu uspelo odvzeti servis peščenemu kralju, Rafaelu Nadalu. Prednost ''brejka'' je Latvijec brez večjih težav zadržal do konca drugega niza in izenačil na 1:1.

 

Španec, ki pred tem dvobojem letos na pesku še ni odigral treh nizov, je v tretjem nizu z brejkom v prav zadnji igri dvoboja (6:4) vendarle v statistiko uspel zapisati novo zmago in nov finale. Tudi fantastična igra mladega Latvijca tokrat ni bila dovolj.

 

V prvem polfinalnem dvoboju masters turnirja v Rimu je David Ferrer brez večjih težav s 7:5 in 6:3 premagal rojaka Fernanda Verdasca.

 

Za krono v Stuttgartu Henin in Stosur
Belgijka Justine Henin je v prvem polfinalu teniškega turnirja v Stuttgartu (526.700 evrov nagradnega sklada) premagala Shahar Peer iz Izraela s 6:3 in 6:2. Nekdaj prva teniška igralka sveta se bo v finalu pomerila z Avstralko Samantho Stosur, sedmo nosilko, ki je izločila Rusinjo Ano Lapuščenkovo s 7:5 in 6:3.

Slovenska teniška igralka Maša Zec-Peškirič se je uvrstila v finale 100.000 dolarjev vrednega turnirja ITF v Cagnes-Sur-Meru v okolici Nice. V polfinalu je premagala Nemko Kristino Barrios, peto nosilko, s 7:6, 1:6 in 7:5. V finalu bo igrala z zmagovalko dvoboja med Španko Lourdes Dominguez Lino in Estonko Kaio Kanepi.

Srebotnikova v finalu
Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik bo skupaj s Čehinjo Kveto Peschke v konkurenci dvojic igrala v finalu turnirja WTA v Stuttgartu z nagradnim skladom 700.000 dolarjev. Srebotnikova in Peschkejeva, ki sta drugi nosilki, sta v polfinalu gladko premagali četrtpostavljeno belorusko-poljsko navezo Olga Govorcova/Alicja Rosolska s 6:1 in 6:2.

Srebotnikova in Peschkejeva, ki sta polfinalni dvoboj dobili v manj kot eni uri, se bosta v finalu pomerili z boljšima iz dvoboja med prvima nosilkama, Argentinko Giselo Dulko in Italijanko Flavio Pennetta, ter tretjepostavljenima Zimbabvejko Caro Black in Izraelko Shahar Peer.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.