Šport
21 ogledov

Izjemna igra Gulbisa premalo za Nadala

1/16
Žurnal24 main
Španca Rafael Nadal in David Ferrer sta finalista teniškega mastersa v Rimu. Nadal je v izjemno napetem obračunu premagal Ernestsa Gulbisa, Ferrer pa je v dveh nizih odpravil rojaka Fernanda Verdasca.

Nadal je dobro začel dvoboj in si z brejkom v prvi igri zagotovil prednost, ki mu je zadoščala za osvojitev prvega niza. V deseti igri je pri rezultatu 5:4 na servis Španca Gulbis sicer imel dve priložnosti za ''brejk'', a se je Rafa izvlekel in osvojil prvi niz.

 

V drugem nizu pa je resneje zapretil Gulbis, ki je najprej dobil svoj začetni udarec, nato pa v drugi igri drugega niza postal prvi tenisač, ki mu je letos v Rimu uspelo odvzeti servis peščenemu kralju, Rafaelu Nadalu. Prednost ''brejka'' je Latvijec brez večjih težav zadržal do konca drugega niza in izenačil na 1:1.

 

Španec, ki pred tem dvobojem letos na pesku še ni odigral treh nizov, je v tretjem nizu z brejkom v prav zadnji igri dvoboja (6:4) vendarle v statistiko uspel zapisati novo zmago in nov finale. Tudi fantastična igra mladega Latvijca tokrat ni bila dovolj.

 

V prvem polfinalnem dvoboju masters turnirja v Rimu je David Ferrer brez večjih težav s 7:5 in 6:3 premagal rojaka Fernanda Verdasca.

 

Za krono v Stuttgartu Henin in Stosur
Belgijka Justine Henin je v prvem polfinalu teniškega turnirja v Stuttgartu (526.700 evrov nagradnega sklada) premagala Shahar Peer iz Izraela s 6:3 in 6:2. Nekdaj prva teniška igralka sveta se bo v finalu pomerila z Avstralko Samantho Stosur, sedmo nosilko, ki je izločila Rusinjo Ano Lapuščenkovo s 7:5 in 6:3.

Slovenska teniška igralka Maša Zec-Peškirič se je uvrstila v finale 100.000 dolarjev vrednega turnirja ITF v Cagnes-Sur-Meru v okolici Nice. V polfinalu je premagala Nemko Kristino Barrios, peto nosilko, s 7:6, 1:6 in 7:5. V finalu bo igrala z zmagovalko dvoboja med Španko Lourdes Dominguez Lino in Estonko Kaio Kanepi.

Srebotnikova v finalu
Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik bo skupaj s Čehinjo Kveto Peschke v konkurenci dvojic igrala v finalu turnirja WTA v Stuttgartu z nagradnim skladom 700.000 dolarjev. Srebotnikova in Peschkejeva, ki sta drugi nosilki, sta v polfinalu gladko premagali četrtpostavljeno belorusko-poljsko navezo Olga Govorcova/Alicja Rosolska s 6:1 in 6:2.

Srebotnikova in Peschkejeva, ki sta polfinalni dvoboj dobili v manj kot eni uri, se bosta v finalu pomerili z boljšima iz dvoboja med prvima nosilkama, Argentinko Giselo Dulko in Italijanko Flavio Pennetta, ter tretjepostavljenima Zimbabvejko Caro Black in Izraelko Shahar Peer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.