Izjemna prevlada Yamahe

Foto: Epa maverick vinales
S prvega mesta bo startal španski motociklist
Oglej si celoten članek

Na nedeljski dirki svetovnega prvenstva v motociklizmu v Misanu bo v elitnem razredu motoGP s prvega mesta začel Španec Maverick Vinales (Yamaha). V današnjih kvalifikacijah je premagal dirkača poltovarniške ekipe Yamaha SRT Italijana Franca Morbidellija in Francoza Fabia Quartararoja.

Uspeh Yamahinih dirkačev v kvalifikacijah, ki so prvič doslej zasedli prva štiri mesta, pa je dopolnil še italijanski veteran Valentino Rossi, ki je končal na četrtem mestu. Iz druge vrste bosta nedeljsko preizkušnjo začela še Avstralec Jack Miller in Italijan Francesco Bagnaia iz ekipe Pramac Ducati.

"Stvar je taka ..." Rossi se je izjasnil glede nadaljevanja kariere Prvenec v Moto GP Šokantna zmaga! V zadnjem ovinku s tretjega mesta do prvega! (video) Noro! Pri več kot 200 km/h skočil z motorja, ki je zagorel

Po prvih šestih dirkah sezone je v vodstvu skupnega seštevka pred dirko za VN San Marina Quartararo s 70 točkami, drugi je Italijan Andrea Dovizioso (Ducati), ki je danes končal šele na devetem mestu, s 67 točkami, tretji pa Miller s 56.

Dirka se bo v nedeljo v elitnem razredu motoGP začela ob 14. uri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.