Šport
154 ogledov

Izjemna prevlada Yamahe

maverick vinales Epa
S prvega mesta bo startal španski motociklist

Na nedeljski dirki svetovnega prvenstva v motociklizmu v Misanu bo v elitnem razredu motoGP s prvega mesta začel Španec Maverick Vinales (Yamaha). V današnjih kvalifikacijah je premagal dirkača poltovarniške ekipe Yamaha SRT Italijana Franca Morbidellija in Francoza Fabia Quartararoja.

Uspeh Yamahinih dirkačev v kvalifikacijah, ki so prvič doslej zasedli prva štiri mesta, pa je dopolnil še italijanski veteran Valentino Rossi, ki je končal na četrtem mestu. Iz druge vrste bosta nedeljsko preizkušnjo začela še Avstralec Jack Miller in Italijan Francesco Bagnaia iz ekipe Pramac Ducati.

valentino rossi "Stvar je taka ..." Šport Rossi se je izjasnil glede nadaljevanja kariere Miguel Oliveira, Pol Espargaro in Jack Miller Prvenec v Moto GP Šport Šokantna zmaga! V zadnjem ovinku s tretjega mesta do prvega! (video) Maverick Vinales Noro! Šport Pri več kot 200 km/h skočil z motorja, ki je zagorel

Po prvih šestih dirkah sezone je v vodstvu skupnega seštevka pred dirko za VN San Marina Quartararo s 70 točkami, drugi je Italijan Andrea Dovizioso (Ducati), ki je danes končal šele na devetem mestu, s 67 točkami, tretji pa Miller s 56.

Dirka se bo v nedeljo v elitnem razredu motoGP začela ob 14. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.