Šport > Moto športi
1710 ogledov

Krivec za srhljivo nesrečo dobil kazen

Franco Morbidelli Johann Zarco Profimedia
Francoz se je znašel na udaru kritik zaradi neodgovornega dirkanja.

Francoski motociklist Johann Zarco (Ducati) bo moral naslednjo dirko razreda motoGP začeti iz boksov, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Zarcoja je namreč Mednarodna motociklistična zveza (Fim) kaznovala zaradi neodgovorne vožnje, s katero je povzročil hudo nesrečo Franca Morbidellija (Yamaha) v Spielbergu v Avstriji.

Ta bi se lahko končala še precej huje. Francoz je namreč pri hitrosti okoli 300 km/h na začetku zaviranja skrenil z običajne dirkaške linije, kar je povzročilo grd padec obeh vpletenih dirkačev, motorja pa sta nato skoraj zadela številne druge dirkače na stezi, vključno z Valentinom Rossijem in Maverickom Viñalesom z Yamahama.

Johann Zarco in Franco Morbidelli Obsodil nasprotnika Šport Rossi s prstom uperil v krivca: "Skoraj bi me ubil!"

"Po preiskavi dogodka obstaja dovolj dokazov neodgovornega dirkanja, za kar si je Johann Zarco prislužil kazen. Naslednjo dirko, ki jo bo odpeljal, bo moral začeti iz boksov," so sporočili iz Fim.

Ni še jasno, ali bo lahko Zarco startal že v Spielbergu, saj je moral sredi tedna prestati operacijo zapestja po padcu v Avstriji. Danes na prostem treningu ni vozil. Odločitev o nastopu Zarcoja na peti dirki sezone za VN Štajerske, ki bo na sporedu v nedeljo, bo padla tekom današnjega dne.

Andrea Dovizioso motoGP Šport Kaotična dirka Doviziosu, hud padec Morbidellija
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice