Ferkova do uvrstitve kariere, spet polom Shiffrinove

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Maruša Ferk Saioni je izboljšala svojo najboljšo uvrstitev na olimpijskih igrah doslej.
Oglej si celoten članek

Znane so nosilke kolajn zadnje posamične preizkušnje v alpskem smučanju na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu. Na prvih dveh mestih sta Švicarki, Michelle Gisin je osvojila zlato, Wendy Holdener srebro, Italijanki Federici Brignone je pripadel bron. Slovenska predstavnica Maruša Ferk Saioni je z devetim mestom zabeležila najboljšo olimpijsko uvrstitev v karieri.

 

Foto: Epa

V kombinacijskem slalomu so se povsem na novo razdelile karte na vrhu. Švicarka Gisinova je bila na kombinacijskem smuku 12., za vodilno je zaostala natanko sekundo, a v finalu nadoknadila zamujeno.

Gisinova je ubranila olimpijski naslov v tej disciplini iz Pyeongchanga (2018) ter Švici na igrah na Kitajskem priborila še peto zlato v alpskem smučanju.

Holdenerjeva, ki je svetovna prvakinja v tej disciplini postala zapovrstjo v letih 2017 in 2019, je bila po prvem delu 11., le stotinko hitrejša od rojakinje Gisinove. V finalu pa je osvojila srebro, za Gisinovo je zaostala sekundo in pet stotink.

Tudi Brignonejeva ni bila povsem v ospredju na smuku, na osmem mestu je zaostajala 0,69 sekunde, v finalu pa skočila na oder za zmagovalke, z zaostankom 1,85 sekunde.

Barve Slovenije je v obeh vožnjah branila 33-letna tekmovalka iz Blejske Dobrave, ki je na kombinacijskem smuku vpisala šesti čas, z zaostankom 65 stotink sekunde za takrat vodilno Christine Scheyer iz Avstrije.

Foto: Epa Maruša Ferk

Ferk Saionijeva, ki nastopa brez podpore Smučarske zveze Slovenije ter je članica mednarodne smučarske akademije ISRA, je na svojih zadnjih, četrtih olimpijskih igrah, postavila svojo najboljšo olimpijsko uvrstitev, potem ko je bila pred osmimi leti v Sočiju deseta, prav tako v kombinaciji.

Foto: Epa Maruša Ferk Saioni

Na startu smuka na progi Skala v Yanqingu je bilo sicer zgolj 26 tekmovalk, v finalu na slalomski progi Ledena reka jih je nastopilo 24, od tega jih devet ni končalo v cilju, med njimi tudi ameriška šampionka Mikaela Shiffrin, ki je po slalomu in veleslalomu na ZOI na Kitajskem odstopila tudi v kombinacijskem slalomu in ostala brez posamičnega olimpijskega odličja na Kitajskem.

Foto: Profimedia Mikaela Shiffrin

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:26 17. Februar 2022.

    Malo morgen, bi boljš nardila, če bi fotru pomagala v vulkanizerski delavnici?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.