Dragić navdušuje v pravem trenutku

Foto: Profimedia goran dragić dwayne wade miami heat
Slovenski košarkar je veliko pripomogel h ključni zmagi njegovega moštva, ki se bori za nastop v končnici.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Miami Heat so v nedeljo premagali nesporednega tekmeca za preboj v končnico vzhodne konference Charlotte Hornets (93:74). Vročica ima 13 tekem pred koncem rednega dela na računu 33 zmag in 36 porazov (48%) in drži osmo mesto na vzhodu. Devetouvrščeno moštvo Orlando Magic ime enako številko zmag (33), a dva poraza več (38).

Na obračunu s sršeni se je izkazal slovenski košarkar Goran Dragić, ki se je po vrnitvi po operaciji kolena uveljavil kot odličen rezervist in skrito orožje trenerja Erika Spoelstre.

Dragić je v igro vstopil s klopi in na parketu preživel dobrih 27 minut. Z 19 točkami je bil najboljši strelec svojega moštva, temu je dodal še dva skokain štiri podaje. Zadel je kar sedem od 11 metov iz igre (64%) ter štiri od šestih poskusov za tri točke (67%), natančen pa je bil tudi izvajanju edinega prostega meta (1/1).

"Obramba je bila dobra, vsi smo si pomagali in to se je poznalo na igri. Tudi v napadu je žoga dobro krožila, zadeli smo ključne mete. To je bila pomembna tekma in smo ostali v igri. A moramo se dokazati tudi v Oklahomi ter na drugih gostovanjih. Smo pa bolj samozavestni in to se je pokazalo tudi danes, ko smo zadevali v zaključku. Četudi smo v prvem polčasu zgrešili nekaj metov, samo to nadoknadili z obrambo," je povedal slovenski košarkar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.