Izjemen uspeh slovenskega igralca

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Jorgić v Dohi med svetovno elito klonil šele v polfinalu.
Oglej si celoten članek

Slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je na drugem turnirju serije WTT v Dohi izgubil šele v polfinalu, kjer ga je s 4:2 (9, -9, 4, -8, 5, 7) ugnal Nemec Ruwen Filus. Kljub porazu je Jorgić že z uvrstitvijo v polfinale dosegel izjemen uspeh

"Težko je igrati proti igralcu, kot je Filus, še zlasti zato, ker gre za obrambnega igralca, sam pa, priznam, nisem ravno specialist zanje. Že pred tekmo se nisem najbolje počutil in tudi med njo mi je nekaj manjkalo. Mislim, da sem bil preveč pasiven in da sem samo čakal na njegove napake. Zdaj je pred mano ligaška tekma z Düsseldorfom in pa končnica bundeslige, medtem ko je glede turnirja na Kitajskem še vse v zraku in se še ne ve, ali bo do njega sploh prišlo," je po porazu v polfinalu dejal Jorgić.

"Darko preprosto ni našel prave rešitve na Filosov začetni udarec in tu se vse začne. Potem je težko prišel do svoje igre, saj je znan po tem, da proti obrambnim igralcem igra več z bekhend spinom. Škoda za poraz, toda z igrami v Dohi moramo biti zadovoljni. Vse to so priprave na olimpijske igre, pred njim pa je še veliko podobnih turnirjev," pa je poraz svojega varovanca komentirala trenerka Andreja Ojsteršek Urh.

Na OI "Želim biti številka ena na svetu. Zakaj pa ne?"

Jorgić je v četrtfinalu v četrtek premagal Kristiana Karlssona in se tako švedskemu tekmecu oddolžil za poraz na podobnem turnirju v Dohi prejšnji teden.Jorgić je že v osmini finala ugnal sedmega igralca sveta, najboljšega, ki ne prihaja iz Azije, in drugega nosilca turnirja, Brazilca Huga Calderana. Pred tem pa še Avstrijca Daniela Habesohna in Portugalca Marcosa Freitasa. Dvaindvajsetletni Hrastničan bo tako na kakovostni lestvici ITTF še napredoval, trenutno je na 31. mestu na svetu.

V Dohi sta igrala še slovenska igralca Deni Kožul in Bojan Tokić. Mlajši Kožul se je od nadaljnjega tekmovanja poslovil v drugem krogu kvalifikacij, starejši Tokić pa v prvem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.