Šport
116 ogledov

"Želim biti številka ena na svetu. Zakaj pa ne?"

Darko Jorgić NTZS
Namiznoteniška zveza Slovenije se je poklonila reprezentantom, ki so se prvič kot ekipa uvrstili na olimpijske igre v Tokio.

Na slovesnosti na ljubljanskem gradu so bili prisotni vsi, ki so si v Gondomarju 24. januarja priigrali vozovnico za olimpijske igre, kjer bo Slovenija doživela krstni olimpijski nastop. Doslej sta na enem največjih športnih dogodkov na svetu za samostojno Slovenijo nastopila zgolj Polona Frelih (Barcelona 1992) ter Bojan Tokič, ki bo na druženju olimpijcev nastopil četrtič po Pekingu (2008), Londonu (2012) in Riu de Janeiru (2016).

K zgodovinskem uspehu so poleg 39-letnega Primorca odločilno prispevali še Darko Jorgić, Deni Kožul in Peter Hribar. Uspeha pa, kot priznavajo vsi igralci, ne bi bilo brez selektorke Andreje Ojsteršek Urh, ki je zagrizla v kislo jabolko dela z moško reprezentanco, ki ga očitno ni želel nihče. Ne nazadnje se je edina prijavila na razpis za mesto selektorja, delo pa zdaj opravlja že dve leti in pol.

Kot sama pravi, je ves čas verjela v svoje varovance, ki jih pozna kot lasten žep. Seveda z izjemo Tokiča. "Verjetno veste, kako je, ko žena moža pohvali. Potem je vse dobro. Tako je tudi z Bojanom. V vsem tem času je dal v šesto prestavo in izpeljal vse, kar si je zastavil," je dejala Ojsteršek Urhova, ki ostale fante pozna z mladinskih vrst in ki z njimi tesno sodeluje.

Bojan Tokić | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA

S trenutno najboljšim slovenskim igralcem Jorgićem se bo po državnem prvenstvu v Rakeku, ki se bo začelo v soboto, podala na pomemben mednarodni turnir v Katar, kjer bo 21-letnik nabiral točke za svetovno lestvico, na kateri zaseda 39. mesto. Trenutno je v dobri formi, čeprav priznava, da temu ni bilo tako pred odhodom na Portugalsko, kjer so si zagotovili olimpijske vozovnice po zmagah proti Iranu (3:1) in favorizirani Indiji (3:1).

"Pred Gondomarjem nisem bil v najboljši formi. Z glavo nekako nisem bil pri stvari po nekaj porazih za svoj klub Saarbrücken. Na Portugalskem pa se je vse izšlo dobro. Glava je bila na pravem mestu, forma pa vrhunsko tempirana," se je uspeha kariere z reprezentanco spomnil mladi Hrastničan, ki je bil jeziček na tehtnici pri uvrstitvi na olimpijske igre.

Darko Jorgić Zgodovinski uspeh Šport "Mi nismo pretiravali, Hrvati pač"

"Z nastopom v Tokiu se ne bom ustavil. Cilji so visoki pri vseh športnikih in tudi sam želim biti številka ena na svetu. Zakaj pa ne," je še pripomnil Hrastničan.

Tokič na drugi strani ob omembi Jorgića, ki je Sloveniji odločilno pomagal do Tokia, žari. "V tem trenutku si želim igrati tako, kot to počne prav Darko," je polaskal svojemu 18 let mlajšemu kolegu in dobro besedo kot mentor namenil tudi celotni ekipi. "Ne potrebujem očal, da spoznam, kakšen potencial se skriva v teh fantih. O tem sem govoril že nekaj let nazaj in zdaj se moje besede potrjujejo," je še pristavil.

Darko Jorgić | Avtor: Profimedia Profimedia

Seveda so vsi člani reprezentance dobili posebno priznanje za izvrstne športne dosežke, v kategorijo katerih spada uvrstitev na olimpijske igre. Bo pa do Tokia preteklo še precej časa, vmes pa se bo zvrstilo nekaj vrhuncev, tako klubskih kot reprezentančnih. Toda ekipno svetovno prvenstvo, ki bi moralo biti med 22. in 29. marcem v Busanu v Južni Koreji, je bilo prestavljeno od 21. do 28. junija zaradi koronavirusa, kar je spremenilo načrte reprezentance.

Darko Jorgić Top16 Šport Jorgić klonil šele v finalu proti najboljšemu evropskemu igralcu

"Če bo prvenstvo za takrat potrjeno, bomo v Busan odpotovali pet do šest dni prej, da se navadimo na časovno razliko, potem pa se vračamo na domače priprave s hrvaško reprezentanco pred ponovno potjo v Azijo," je dejala selektorka, ki je za zdaj nevarnost širjenja virusa sars-cov-2 ne skrbi preveč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.