Šport
336 ogledov

Jorgić klonil šele v finalu proti najboljšemu evropskemu igralcu

Darko Jorgić Profimedia
Darko Jorgić je v švicarskem Montreauxu poskrbel še za drugi fantastičen slovenski uspeh namiznega tenisa v zadnjih 14 dneh.

Potem ko se je Darko Jorgić na Portugalskem z ekipo uvrstil na olimpijske igre, se je zdaj uvrstil še v finale prestižnega turnirja evropski Top 16, kjer ga je šele v finalu zaustavil najboljši evropski igralec zadnjih 20 let, Nemec Timo Boll. Nemški veteran je bil boljši s 4:1 (-8, 10, 5, 7, 9) v nizih.

Enaidvajsetletni Hrastničan, 39. igralec sveta, je na svojem prvem tovrstnem turnirju v soboto najprej premagal legendarnega Belorusa Vladimirja Samsonova in Slovaka Yanga Wanga, oba s 4:1. Z istim rezultatom je začel tudi drugi dan turnirja, ko je ugnal svojega starega znanca z mladinske kategorije, Hrvata Tomislava Pucarja.

Za nagrado ga je v finalu čakal sedemkratni evropski prvak v posamični konkurenci in nekdanji prvi igralec sveta Boll, eden redkih igralcev, ki se lahko enakovredno kosa tudi s Kitajci. Jorgić je Bolla v nemški ligi že premagal, čeprav je z njim izgubil leta 2017 na ekipnem evropskem prvenstvu, pa je v dvoboj vstopil samozavestno. Prvi niz je brez posebnih težav dobil, reči pa so se mu začele podirati v drugem.

Darko Jorgić Evropski Top 16 Šport Slovenec izločil legendarnega igralca, zdaj na vrsti polfinale

V njem je pred 2000 gledalci že izgubljal z 6:10, a je s štirimi točkami izid izenačil, nato pa je imel priložnost celo povesti, po atraktivni in dolgi izmenjavi točk je zgrešil "forehand". Takoj zatem je storil še eno napako, izgubil drugi niz, nato pa padel v igri, kar je izkušeni, 38-letni Nemec izkoristil in še sedmič v karieri osvojil ta turnir.

"Res je, da je malo grenkega priokusa, nikoli ni dobro izgubiti, še posebej, ko imaš nekaj možnosti, ampak zavedam se, da sem na turnirju naredil nekaj velikega. Timo ima sicer kdaj slabša obdobja, a na tem turnirju jih ni imel, zmagal je zasluženo. Bil je močnejši v glavi, boril sem se, a ni pomagalo," je imel Jorgić po dvoboju mešane občutke, a je tudi sam hitro dojel, da bo razočaranje hitro minilo in da bo imel še priložnosti tudi za večji dosežek.

Bojan Tokić Prvič v zgodovini Šport Velik uspeh slovenskega namiznega tenisa

"Vsekakor je to moj največji uspeh. Ta turnir je med igralci izredno cenjen, za nekatere pomeni celo več kot evropsko prvenstvo. Tu je zbranih 16 najboljših, organizacijsko je vse na visoki ravni, toda sam menim, da je evropsko prvenstvo le evropsko prvenstvo. Vsekakor pa upam, da mi bo nekoč uspelo osvojiti tako enega kot drugega. Tukaj mi največ pomeni zmaga proti legendarnemu Samsonovu, vedno pa je lepo premagati tudi Kitajca in tudi velikega tekmeca iz mlajših kategorij, ki tudi prodira proti samemu vrhu članske kategorije. Pa še ne maram tekem za tretje mesto, saj so pretežke za glavo," je ponosen Hrastničan, ki je za nagrado dobil 6.000 evrov in ki letos aprila načrtuje tudi nastop na Mednarodnem odprtem prvenstvu Slovenije na Otočcu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.