Šport
280 ogledov

Slovenec izločil legendarnega igralca, zdaj na vrsti polfinale

Darko Jorgić Profimedia
Slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić vztrajno potuje proti evropskem vrhu.

Pri 21 letih se je Darko Jorgić že uvrstil na evropski turnir Top 16 v švicarski Montreaux, kjer pa ni le statist, ampak se je kot 15. nosilec že uvrstil v polfinale, potem ko je premagal višje rangirana igralca - belorusko legendo Vladimirja Samsonova in naturaliziranega Slovaka Yanga Wanga.

V osmini finala se je Jorgić prvič v karieri meril z enim najboljših evropskih igralcev vseh časov Belorusom Samsonovom. Mladi, 21-letni Hrastničan, 39. na lestvici ITTF, je dvoboj proti 24. igralcu sveta, 43-letnemu trikratnemu evropskemu prvaku v posamični konkurenci in nekdanjemu svetovnemu podprvaku, začel z velikim spoštovanjem. Prvi niz je izgubil, a nato ujel ritem, dobil tudi dva izenačena niza in se veselil prestižne zmage in velikega "skalpa". Izid na koncu je bil 4:1 (-8, 4, 9, 7, 10).

Slovenski igralec, ki si je letos že zagotovil tudi nastop na olimpijskih igrah, pa se pri tem ni ustavil. Dvoboj proti 29. igralcu Wangu je začel bolj samozavestno, dobil prve tri nize, četrtega izgubil, nato pa dobil petega, maratonskega, v katerem je bilo kar 22:20. Končni izid je bil 4:1 (7, 8, 10, -6, 20).

Bojan Tokić Prvič v zgodovini Šport Velik uspeh slovenskega namiznega tenisa

V polfinalu se bo v nedeljo ob 12.15 uri meril z zmagovalcem dvoboja med Hrvatom Tomislavom Pucarjem, njegovim velikim konkurentom iz mlajših kategorij, ki je v osmini finala presenetljivo izločil drugega nosilca Nemca Dimitrija Ovčarova, in Portugalcem Marcosom Freitasom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.