Izjemne vsote, toliko denarja sta pobrala Fury in Wilder

Britanski in ameriški boksar sta si razdelila precejšnjo finančno pogačo.
Oglej si celoten članek

Tyson Fury je s tehničnim knockoutom v sedmi rundi spektakla v Las Vegasu premagal Deontayja Wilderja in drugič v karieri postal svetovni prvak v težki kategoriji. Britanec je dominiral na dvoboju, njegove udarce pa so prekinili kar iz Wilderjevega kota, kjer so se odločili vreči brisačo v ring. Tako so prekinili neizenačen dvoboj. Prvič v zgodovini se je zgodilo, da se je dvoboj še dveh neporaženih profesionalcem končal z metom brisače. Wilder se s potezo svojih trenerjev ni strinjal.

Američan se po dvoboju ni prikazal na novinarski konfernci, iz njegovega tabora pa so sporočili, da se že nahaja v bolnišnici zaradi poškodbe ušesa. To je krvavelo od šeste runde naprej, Wilder pa je dobil nekaj šivov. Njegov trener je sicer dejal, da ne gre za resnejše poškodbe.

Fury in Wilder II Eden največjih povratkov v zgodovini dokončan z knockoutom

Wilderju bo razpoloženje zagotovo nekoliko popravil pogled na bančni račun. S pogodbo pred obračunom sta imela borca vsak zagotovljenih 28 milijonov dolarjev, v razmerju 50-50 pa bo razdeljen tudi denar od televizijskih pravic. Pričakuje se, da bo vsak boksar zaslužil še dodatnih 12 milijonov.

S posebno klavzulo je razdeljen tudi zaslužek v morebitnem tretjem medsebojnem dvoboju. Če bo do njega prišlo do konca leta, bo Fury dobil 60 odstotkov, Wilder pa 40 odstotkov zasluženega denarja. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.