Izjemni slovenski nastopi v kvalifikacijah

Foto: EPA
Foto: EPA
Kar pet Slovencev v izločilne boje Davosa.
Oglej si celoten članek

Štiri Slovenke so napredovale v izločilne boje tekme svetovnega pokala v teku na smučeh v prosti tehniki v švicarskem Davosu. Alenka Čebašek in Katja Višnar sta v kvalifikacijah vpisali četrti in peti dosežek, Eva Urevc je bila 20., Vesna Fabjan pa je zasedla 29. mesto. Med moškimi je bil Miha Šimenc 26.

Na 1,5 km progi je v ženski konkurenci kvalifikacije s številko 1 odprla Anamarija Lampič, ki pa se ji nastop ni izšel po pričakovanjih, saj je zasedla 33. mesto z zaostankom 10,56 sekunde za zmagovalko kvalifikacij, Američanko Sophie Caldwell.

Precej bolje sta odtekli Čebaškova, ki je s četrtim mestom postavila najboljši dosežek kariere v kvalifikacijah, zaostala je 2,94 sekunde. Mesto za njo se je uvrstila Višnarjeva z zaostankom desetih stotink za reprezentančno kolegico.

V izločilne boje sta se prebili tudi mlada Urevčeva z 20. mestom in zaostankom 7,1 sekunde ter izkušena Fabjanova z zaostankom 8,85 sekunde na 29. mestu.

V moški konkurenci je do novih točk prišel Šimenc, ki je v kvalifikacijah zasedel 26. mesto z zaostankom 6,14 sekunde za najhitrejšim v kvalifikacijah Johannesom H. Kläbom. Janez Lampič je zasedel 66. mesto.

Izločilni boji se bodo začeli ob 13.30.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.