Šport > Zimski športi
371 ogledov

Izjemni slovenski nastopi v kvalifikacijah

Višnar Lahti smučarski teki 1,55 km kilometra svetovni pokal EPA
Kar pet Slovencev v izločilne boje Davosa.

Štiri Slovenke so napredovale v izločilne boje tekme svetovnega pokala v teku na smučeh v prosti tehniki v švicarskem Davosu. Alenka Čebašek in Katja Višnar sta v kvalifikacijah vpisali četrti in peti dosežek, Eva Urevc je bila 20., Vesna Fabjan pa je zasedla 29. mesto. Med moškimi je bil Miha Šimenc 26.

Na 1,5 km progi je v ženski konkurenci kvalifikacije s številko 1 odprla Anamarija Lampič, ki pa se ji nastop ni izšel po pričakovanjih, saj je zasedla 33. mesto z zaostankom 10,56 sekunde za zmagovalko kvalifikacij, Američanko Sophie Caldwell.

Precej bolje sta odtekli Čebaškova, ki je s četrtim mestom postavila najboljši dosežek kariere v kvalifikacijah, zaostala je 2,94 sekunde. Mesto za njo se je uvrstila Višnarjeva z zaostankom desetih stotink za reprezentančno kolegico.

V izločilne boje sta se prebili tudi mlada Urevčeva z 20. mestom in zaostankom 7,1 sekunde ter izkušena Fabjanova z zaostankom 8,85 sekunde na 29. mestu.

V moški konkurenci je do novih točk prišel Šimenc, ki je v kvalifikacijah zasedel 26. mesto z zaostankom 6,14 sekunde za najhitrejšim v kvalifikacijah Johannesom H. Kläbom. Janez Lampič je zasedel 66. mesto.

Izločilni boji se bodo začeli ob 13.30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.