Izmučeni Kavčič dobil le sedem iger

Foto: EPA blaž kavčič Foto: EPA blaž kavčič Foto: EPA jo wilfried tsonga Foto: EPA juan martin del potro Foto: EPA roger federer Foto: EPA roger federer Foto: EPA juan martin del potro Foto: EPA jeremy chardy Foto: EPA jeremy chardy Foto: EPA andy murray Foto: EPA andy murray Foto: EPA andy murray Foto: EPA richard gasquet Foto: EPA viktorija azarenka Foto: EPA viktorija azarenka Foto: EPA serena williams Foto: EPA serena williams Foto: EPA serena williams
Blaž Kavčič, edini preostali slovenski teniški igralec v konkurenci posameznikov na odprtem prvenstvu Avstralije, je nastope v Melbournu končal v 3. krogu. Danes ga je na igrišču Margaret po uri in 19 minutah igre gladko s 6:2, 6:1 in 6:4 premagal sedmi nosilec uvodnega turnirja za grand slam v sezoni, Francoz Jo-Wilfried Tsonga.
Oglej si celoten članek

Kavčič, ki se je proti 20-letnemu domačinu Jamesu Duckworthu, 223. igralcu z lestvice ATP prvič v karieri prebil v 3. kolo katerega od turnirjev velike četverice, je bil v današnjem dvoboju precej izčrpan. Dvoboj 2. kola z Duckworthom je namreč trajal skoraj pet ur na 40 stopinjah Celzija in več, po zmagi pa je 25-letni Ljubljančan doživel celo fizični šok.

Današnji obračun s sedmim nosilcem je trajal vsega 79 minut, Tsonga, nekdanji finalist Austalian Opna, ki je bil za Kavčiča danes premočen nasprotnik, pa je oddal le sedem iger.

Tretji nosilec Andy Murray uspešno nadaljuje nastope na odprtem prvenstvu Avstralije. V 3. kolu je Škot s 6:3, 6:4 in 7:5 premagal svojega rednega partnerja za trening, Litovca Ricardusa Berankusa. Napredovali sta prva in tretja nosilka turnirja Belorusinja Viktorja Azarenka in Američanka Serena Williams.

Foto: EPA juan martin del potro Zmagovalec lanskega odprtega prvenstva ZDA Murray je tako dobil še 26. dvoboj na OP Avstralije in napredoval v drugi teden turnirja za grand slam. Murray je priznal, da ga je ves čas jezil močan in spremenljiv veter na igrišču Roda Laverja. "Na eni strani igrišča je bilo precej bolj vetrovno kot na drugi, saj se je veter vrtel na igrišču in spreminjal smer. Pa še podlaga je precej hitra. Težko je bilo igrati danes," je dejal škotski zvezdnik, ki je za zmago potreboval skoraj dve uri in četrt.

Federer izločil domačega aduta

Foto: EPA roger federer Avstralci so težko pričakovali dvoboj Federerja z njihovim adutom, 20-letnim Bernardom Tomićem. Zmagovalec 17 turnirjev za grand slam je na igrišču Roda Laverja po slabih dveh urah slavil gladko zmago s 6:4, 7:6 (5) in 6:1. Federer, ki lovi še peto avstralsko krono, se bo med šestnajsterico najboljših pomeril s 13. nosilcem Kanadčanom Milošem Raonićem. Z zmago je 31-letni Švicar postal prvi v zgodovini, ki je na turnirjih za grand slam osvojil kar 250 posamičnih zmag.

"Oba sva odigrala dober dvoboj in mislim, da so gledalci lahko uživali. Upam, da mi bo tudi naslednji teden uspelo zadržati tako dobro igro. Vzdušje na igrišču je bilo danes izjemno," je po zmagi dejal Federer.

Izpad Del Potra presenečenje dneva

Zataknilo pa se je šestemu nosilcu, Argentincu Juanu Martinu Del Potru, ki ga je presenetil nepostavljeni Francoz Jeremy Chardy, 36. igralec z lestvice ATP. Slednji je v 3. kolu zmagal s 6:3, 6:3, 6:7 (3), 3:6 in 6:3. Del Potro je sicer zabil 13 asov, vendar naredil kar 35 neizsiljenih napak in petkrat izgubil igro na svoj servis.

Foto: EPA serena williams Napredoval je tudi deveti nosilec Richard Gasquet, ki je zaustavil Hrvata Ivana Dodiga. V 3. kolu se je poslovil še en hrvaški igralec; 12. nosilca Marina Čilića je izločil Italijan Andreas Seppi.

V ženski konkurenci je prva nosilka Azarenka, ki se mora letos prebiti vsaj do finala, če želi zadržati številko 1 na lestvici WTA, oddala en niz 63. igralki z lestvice WTA, Američanki Jamie Hampton. "Dvoboj je bil težek, a vesela sem, da sem se kljub slabši igri, nič mi ni šlo po načrtih, borila naprej in zmagala. To je pomembno. Veselim se nadaljnjih izzivov," je dejala Azarenka.

Serena Williams, ki se je v 2. kolu močno udarila v usta in obraz, ni niti za trenutek pokazala, da jo boli desni gleženj, in je "odpihnila" Japonko Ajumi Morito. "Počutim se dobro in menim, da sem odigrala odličen dvoboj. Upam, da bom znala zadržati takšno igro tudi v drugem tednu in bom še napredovala," je dejala Williamsova, petkratna zmagovalka OP Avstralije.

Srebotnikova gladko v tretje kolo

Najboljša slovenska igralka dvojic Katarina Srebotnik je bila uspešna tudi v 2. kolu uvodnega turnirja za grand slam v sezoni. V paru z Rusinjo Nadjo Petrovo, s katero sta peti nosilki, je gladko po uri in 27 minutah igre s 6:1 in 7:6 (3) ugnala hrvaško - madžarsko dvojico, Darija Jurak - Katalin Marosi.

OP Avstralije, 3. kolo, moški:

Richard Gasquet (Fra/9) - Ivan Dodig (Hrv) 4:6, 6:3, 7:6 (2), 6:0
Jeremy Chardy (Fra) - Juan Martin Del Potro (Arg/6) 6:3, 6:3, 6:7 (3), 3:6, 6:3
Jo-Wilfried Tsonga (Fra/7) - Blaž Kavčič (Slo) 6:2, 6:1, 6:4
Andreas Seppi (Ita/21) - Marin Čilić (Hrv/12) 6:7 (2), 6:3, 2:6, 6:4, 6:2
Andy Murray (VBr/3) - Ricardas Berankis (Lit) 6:3, 6:4, 7:5
Miloš Raonić (Kan/13) - Philipp Kohlschreiber (Nem/17) 7:6 (4), 6:3, 6:4
Gilles Simon (Fra/14) - Gael Monfils (Fra) 6:4, 6:4, 4:6, 1:6, 8:6
Roger Federer (Švi/2) -
Bernard Tomic (Avs) 6:4, 7:6(5), 6:1

OP Avstralije, 3. kolo, ženske:

Marija Kirilenko (Rus/14) - Yanina Wickmayer (Bel/20) 7:6 (4), 6:3
Svetlana Kuznjecova (Rus) - Carla Suarez Navarro (Špa) 6:2, 4:6, 6:3
Viktorija Azarenka (Blr/1) - Jamie Hampton (ZDA) 6:4, 4:6, 6:2
Serena Williams (ZDA/3) - Ajumi Morita (Jap) 6:1, 6:3
Jelena Vesnina (Rus) - Roberta Vinci (Ita/16) 4:6, 7:6 (4), 6:4
Caroline Wozniacki (Dan/10) - Lesja Curenko (Ukr) 6:4, 6:3
Sloane Stephens (ZDA/29) - Laura Robson (VBr) 7:5, 6:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.