Izpadli Hercogova in Clijstersova

Foto: Žurnal24 Clijstersova tokrat ni blestela. (Foto: EPA)
Kim Clijsters je izpadla v osmini finala turnirja v andaluzijski Marbelli. Zanjo je bila usodna 258. igralka sveta Beatriz Garcia Vidagany. Polona Hercog proti Suarez Navarrovi ni izkoristila svojih priložnosti.
Oglej si celoten članek

Mlada, 21-letna Španka Beatriz Garcia Vidagany je s 7:5, 4:6 in 6:4 v osmini finala ženskega teniškega turnirja v Marbelli izločila Belgijko Kim Clijsters. V prvem nizu je svoje priložnosti izkoristila Vidaganyjeva, v drugem pa je bila nekoliko boljša Clijstersova. V tretjem nizu je Belgijka pri vodstvu s 4:3 imela nekaj priložnosti za odvzem servisa, a jih ni izkoristila. Nato pa je 21-letnica starejši kolegici pokazala, kako se dosega brejke, in poskrbela za pravo malo senzacijo.

Slovo Hercogove

V prvem nizu je domačinka Carla Suarez Navarro pokazala več znanja in zbranosti v ključnih trenutkih ter se tako veselila zmage v uvodnem nizu turnirja v Marbelli (6:4). Hercogovi se je maščevalo dejstvo, da je slabo izkoriščala priložnosti za odvzem servisa, saj je od sedmih izrabila le dve.

 

V drugem nizu kar šest brejkov

V drugem nizu je Hercogova odlično začela in že v prvi igri odvzela servis nasprotnici. Vodstvo je povišala na 2:0, nato pa je nazaj udarila 21-letna Španka (2:2). Slovenska teniška igralka se je znova pobrala in v peti igri ji je uspel nov brejk za vodstvo s 3:2. Hercogova je dobila tudi šesto igro in povedla s 4:2. Vodstva znova ni znala zadržati in Španka se je z novim brejkom vrnila v igro (4:4). Hercogovi je vnovič uspel brejk in že je servirala za zmago v drugem nizu, a ji to ni uspelo, saj je Španka najprej izenačila na 5:5, nato pa še povedla (6:5). 19-letni Slovenki je uspelo izsiliti podaljšano igro, v kateri pa je bila boljša Španka, sicer specialistka za peščene podlage.

 

Izidi, Marbella (WTA):
Kim Clijsters (BEL) : Beatriz Garcia Vidagany (ŠPA) 5:7, 6:4, 4:6

Carla Suarez Navarro (ŠPA) : Polona Hercog (SLO) 6:4, 7:6 (2)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.