Šport
13 ogledov

Izpadli Hercogova in Clijstersova

Clijstersova tokrat ni blestela. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Kim Clijsters je izpadla v osmini finala turnirja v andaluzijski Marbelli. Zanjo je bila usodna 258. igralka sveta Beatriz Garcia Vidagany. Polona Hercog proti Suarez Navarrovi ni izkoristila svojih priložnosti.

Mlada, 21-letna Španka Beatriz Garcia Vidagany je s 7:5, 4:6 in 6:4 v osmini finala ženskega teniškega turnirja v Marbelli izločila Belgijko Kim Clijsters. V prvem nizu je svoje priložnosti izkoristila Vidaganyjeva, v drugem pa je bila nekoliko boljša Clijstersova. V tretjem nizu je Belgijka pri vodstvu s 4:3 imela nekaj priložnosti za odvzem servisa, a jih ni izkoristila. Nato pa je 21-letnica starejši kolegici pokazala, kako se dosega brejke, in poskrbela za pravo malo senzacijo.

Slovo Hercogove

V prvem nizu je domačinka Carla Suarez Navarro pokazala več znanja in zbranosti v ključnih trenutkih ter se tako veselila zmage v uvodnem nizu turnirja v Marbelli (6:4). Hercogovi se je maščevalo dejstvo, da je slabo izkoriščala priložnosti za odvzem servisa, saj je od sedmih izrabila le dve.

 

V drugem nizu kar šest brejkov

V drugem nizu je Hercogova odlično začela in že v prvi igri odvzela servis nasprotnici. Vodstvo je povišala na 2:0, nato pa je nazaj udarila 21-letna Španka (2:2). Slovenska teniška igralka se je znova pobrala in v peti igri ji je uspel nov brejk za vodstvo s 3:2. Hercogova je dobila tudi šesto igro in povedla s 4:2. Vodstva znova ni znala zadržati in Španka se je z novim brejkom vrnila v igro (4:4). Hercogovi je vnovič uspel brejk in že je servirala za zmago v drugem nizu, a ji to ni uspelo, saj je Španka najprej izenačila na 5:5, nato pa še povedla (6:5). 19-letni Slovenki je uspelo izsiliti podaljšano igro, v kateri pa je bila boljša Španka, sicer specialistka za peščene podlage.

 

Izidi, Marbella (WTA):
Kim Clijsters (BEL) : Beatriz Garcia Vidagany (ŠPA) 5:7, 6:4, 4:6

Carla Suarez Navarro (ŠPA) : Polona Hercog (SLO) 6:4, 7:6 (2)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.