Izpoved polfinalista Eura 2016: "Vzel sem nož in se zabodel v trebuh"

Foto: Profimedia
Nekdanji reprezentant Walesa, ki je leta 2016 celo nastopil v polfinalu Evropskega prvenstva, je razkril temačne skrivnosti iz svojega življenja.
Oglej si celoten članek

Napadalec Celtica in škotske reprezentance, Leigh Griffiths, je naznanil, da se za nekaj časa poslavlja od nogometa, saj mora najprej rešiti svoje težave z igrami na srečo in depresijo. Odločitev še vedno mladega, 28-letnega igralca je presenetila veliko večino nogometne javnosti, z izjemo otoške, saj so depresija in težave z odvisnostjo nekaj povsem vsakdanjega v otoškem nogometu.

Griffithsovo odločitev popolnoma razume nekdanji reprezentant Walesa, David Cotterill, ki je skupaj z Aaronom Ramseyem in Garethom Baleom nastopil v polfinalu Eura 2016 v Franciji.

Cotterill, ki je za državno reprezentanco zbral 24 nastopov, tekom svoje kariere pa je nastopal za klube, kot so Wigan, Birmingham City ter Swansea City in se je od nogometa poslovil oktobra letos, je v pogovoru za angleški Sun razkril, da je zaradi depresije zbežal v objem alkohola.

Foto: Profimedia Wales, Euro 2016

Nato pa je vse presenetil s šokantnim priznanjem, da se je poizkusil celo ubiti: "Žalosten sem bil celo v najboljših trenutkih svoje kariere. Spomnim se, da sem pogosto razmišljal o samomoru, pogosto sem si nož prislonil ob grlo ali trebuh. Neke noči, ko sem se pijan vrnil domov, sem vzel v roke kuhinjski nož in se zabodel v trebuh. Zrušil sem se na tla, nato pa je pritekla moja žena, ki je potegnila nož iz mene, medtem ko je bila vse okoli mene kri. Na srečo je moji ženi uspelo, da me reši. Toda pri depresiji morate biti previdni. Nikoli ne veste, kdaj se spet lahko pojavi."

Težave z depresijo je imel še en Valižan, nekdanji selektor ter branilec te otoške reprezentance, Gary Speed, katerega so novembra leta 2011 našli obešenega v njegovi hiši.

speed Selektor Walesa Speed storil samomor

preiskava Obešenega Speeda našla njegova žena

magično Navijači Leedsa 11 minut peli ime Garyja Speeda

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.